707 Vizualizari

Cifra record pentru rinocerii braconati

Cel putin 1.338 de rinoceri au fost braconati in Africa in cursul anului trecut, o cifra record, dupa ce Africa de Sud a interzis comertul cu corn de rinocer, in 2008, a anuntat, potrivit Rador, ONG-ul Uniunea Internationala pentru Conservarea Naturii (UICN).

In 2015, «numarul de rinoceri din Africa ucisi de braconieri a crescut pentru al saselea an consecutiv la cel putin 1.338 de rinoceri ucisi», a indicat Uniunea Internationala pentru Conservarea Naturii (UICN), intr-un comunicat.

«Este cel mai ridicat nivel inregistrat de la inceputul crizei actuale, in 2008», a precizat organizatia non-guvernamentala cu sediul la Gland, in Elvetia.

Comertul cu corn de rinocer a fost suprimat la nivel international in 1977 prin Conventia asupra comertului cu specii de animale salbatice amenintate (CITES), dar a trebuit sa se astepte pana in 2008 pentru ca acesta sa fie interzis in Africa de Sud, tara care adaposteste 80% din populatia mondiala de rinoceri.

De la aceasta data, braconajul a explodat in Africa si UICN evalueaza la cel putin 5.940 numarul rinocerilor braconati pana in prezent.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

powered by Binbox

X