Autor:  Alin ChiţuO echipă de geneticieni care studiază misterioasa creatură de peste trei decenii cred că aceasta s-ar fi născut acum circa 15.000 de ani, prin încrucișarea unui om cu o primată încă necunoscută.

A fost nevoie de mii de ore de observație și 100 de mostre de ADN, pentru ca cercetătorii Centrului de Diagnostic al ADN-ului din Nacogdoches, Texas, să poate spune că Bigfoot este cât se poate de real și împărtășește aceeași moștenire genetică cu oamenii.

„Nu credeam în existența acestei creaturi, dar am făcut o mulțime de investigații în laboratorul nostru, încercând să identificăm specii dispărute, iar acum cinci ani am făcut acestă descoperire ” le-a povestit conducătorul studiului, profesorul Melba S. Ketchum jurnaliștilor de la The Huffington Post.

Echipa lui Ketchum a analizat ceea ce credeau a fi mostrele de păr, salivă și chiar sânge ale unuia dintre strămoșii lui Bigfoot și au reușit să pună cap la cap trei coduri genetice diferite care arată că aninalul este real și este un hibrid uma rezultat din îmbinarea unui om cu o primată.

bigf
„Nu este una dintre maimuțele mari. În opinia mea, vorbim despre o primată care a evoluat în paralel cu restul speciei sale „, spune Ketchum. Colegii săi de breaslă o contrazic însă.

Omul de știință Benjamin Radford crede că, dacă concluzia celor din Texas ar fi corectă, n-ar putea însemna decât două lucruri.”În primul rând, ar trebui să credem că strămoșii lui Bigfoot au făcut dragoste cu o femeie, acum 15.000 de ani și a dat naștere unui hybrid care s-a ascuns de atunci în America de Nord. Dar părerea mea este că probele au fost contaminate cu AND-ul oamenilor care le-au manevrat în timpul studiilor ”, arată Radford.

În replică, Ketchum se apără spunând că s-au folosit de un robot atunci când au analizat mostrele de păr și că au făcut mai multe teste pentru a se asigura că nu sunt contaminate.

Citește și: