Sari la conținut
Home » Cercetările arată că pisicile au cinci tipuri majore de personalitate

Cercetările arată că pisicile au cinci tipuri majore de personalitate

Potrivit unui studiu, pisicile au cinci tipuri majore de personalitate, chiar dacă fiecare felină este o ființă specială în sine și toate au ciudățenii care le fac unice și simpatice, însă, cu toate acestea, la fel ca noi, pisicile se încadrează în diferite tipuri de personalitate.

După ce a realizat un studiu la care au participat aproximativ 200 de stăpâni de pisici, Dr. Lauren Finka de la Universitatea din Lincoln ne spune că pisicile au cinci tipuri majore de personalitate, iar fiecare dintre acestea se încadrează, în general, într-unul dintre cele cinci categorii.

Dr. Finka i-a intervievat pe stăpânii pisicilor pentru a-și forma idei despre personalitatea prietenilor lor felini. Cercetările ei au scos la iveală cele cinci tipuri de personalitate, precum și idei despre factorii care stau la baza evoluției acestora.

Se pare că natura și educația lucrează împreună pentru a influența constituția unei pisici, deoarece personalitățile feline sunt influențate de dezvoltarea, educația și genetica pisicii.

Desigur, apar variații în aceste tipuri de personalitate, dar se pare că fiecare pisică se încadrează într-una dintre cele cinci categorii.

Ce tip de personalitate descrie cel mai bine pisicuța ta dragă? Află care sunt cele cinci tipuri de personalitate felină

Pisica umană

Pisicile umane iubesc oamenii! Acești animăluțe sociale tânjesc după afecțiunea umană și se bucură să vă invadeze spațiul personal în orice moment. Pisicile care iubesc oamenii adoră să se ghemuiască și vor sta mereu în preajma ta. Aceste pisici iubitoare de oameni vor face orice pentru a fi lângă tine!

Mențineți aceste pisici ocupate cu activități pe care le puteți face împreună. Jucăriile de tip baghetă sunt o alegere bună pentru ca voi și pisicuța să vă puteți juca împreună.

Pisica vânător

Pisicile sunt vânători înnăscuți. Este în ADN-ul lor sălbatic și străvechi, dar unele feline tânjesc după vânătoare mai mult decât altele. Acestea sunt pisicile vânătoare. Având acces la aer liber, acești prădători se vor întoarce adesea acasă cu daruri cu pene, blană sau solzi prinși de labele lor mici doar pentru tine.

Pisicile de vânătoare preferă adesea jucării realiste pentru pisici pentru a-și exersa abilitățile de urmărire și săritură. Fără panglici și ornamente pentru aceste animale sălbatice!

Pisicile cu un apetit mare pentru pradă sunt mai fericite cu o zonă mare în care să se plimbe și să exploreze, cum ar fi o incintă pentru pisici în aer liber.

Acolo, ele pot privi păsările zbătând pe lângă ele în timp ce se joacă cu insecte și cu alte creaturi curajoase care se află pe teritoriul unei pisici vânătoare.

Pisica care oferă afecțiune celorlaltor pisici

Pisica care a trăit alături de alte pisici se simte bine alături de acestea. Acestea sunt pisici blânde care oferă afecțiune tuturor celorlalte pisicuțe, mereu le îngrijesc și își ating nasurile pentru a le da sărutări. Acestei tipologii de pisică îi place să se „îmbrățișeze” cu alte feline și, probabil, și cu oamenii din casă.

Acest comportament nu se întâmplă în mod regulat în sălbăticie, dar pisicuțele crescute cu alte pisici dezvoltă adesea acest tip de personalitate.

Dăruiți-le acestor feline activități împreună cu cealaltă pisică din casă, cum ar fi copaci de cățărat și jucării motorizate care reprezintă o atracție pentru ele.

Pisica independentă

Fiind pisici cu nevoi sensibile, pisicile independente tind spre frustrare sau enervare atunci când le sunt perturbate obiceiurile.

Dar acest lucru nu înseamnă că aceste pisici morocănoase sunt întotdeauna într-o dispoziție proastă. Ele au pur și simplu nevoie de independența și distanța lor.

Aceste pisici au tendința de a-și alege oamenii cu grijă și de a-i iubi cu o loialitate feroce. Și nu vă faceți griji, pisicile morocănoase doresc în continuare îmbrățișări. Ele doar te vor anunța când le vor.

Asigurați-vă că aceste pisici independente au o mulțime de opțiuni de joacă singure. Jucăriile pe care le pot lovi când simt nevoia sau obiectele special concepute pentru zgârieturi reprezintă opțiuni bune.

Pisica curioasă

Pisica curioasă se bagă mereu în ceva! Curioase, jucăușe și sociabile, aceste pisicuțe sunt în general creaturi inteligente, dornice să exploreze orice lucru nou din mediul lor. Le veți găsi în saci, cutii de carton sau ascunse într-un spațiu ciudat care sfidează orice logică.

Curiozitatea lor le determină să fie sociabile, iar pisicile curioase se bucură să își facă noi prieteni. Dar avertizează-i să fie atenți la rucsacuri și poșete, deoarece aceste drăgălașe curioase vor scotoci cu siguranță prin ele.

Țineți aceste bestii curioase fericite cu cutii și genți special destinate lor, precum și cu jucării, cum ar fi cutiile de puzzle, care le permit să își exerseze abilitățile de investigare.