Sari la conținut
Home » „Niciun efort nu este prea mare pentru a salva o viață.” O pisică, rămasă blocată în compartimentul motorului unei mașini, a fost salvată de către pompieri

„Niciun efort nu este prea mare pentru a salva o viață.” O pisică, rămasă blocată în compartimentul motorului unei mașini, a fost salvată de către pompieri

O pisică, rămasă blocată în compartimentul motorului unui autoturism, a fost salvată de către pompierii din cadrul ISU Vâlcea, după ce aceasta a intrat acolo pentru a se încălzi.

În anotimpul rece, felinele intră din ce în ce mai des în zona motorului pentru a se încălzi, iar oamenii trebuie să ia în calcul acest aspect și să fie prudenți, așa cum a fost și șoferul unui automobil, un vâlcean, care a fost atent și a sesizat pisica prinsă între motor și elementele caroseriei înainte de a porni motorul.

„Nu trebuie să fim indiferenți când suntem puși în fața unor astfel de situații”

Această pisică, rămasă blocată în compartimentul motorului al autovehiculului personal, l-a făcut pe acest vâlcean să pună mâna repede pe telefon și să sune în dimineața de joi, 3 noiembrie, în jurul orei 09.00, la 112 pentru a solicita intervenția pompierilor care să ajute la salvarea pisicii.

„Niciun efort nu este prea mare pentru a salva o viață și nu trebuie să fim indiferenți când suntem puși în fața unor astfel de situații” – spun pompierii din Vâlcea. Și le dăm dreptate! În această dimineață de joi, 3 noiembrie, în jurul orei 09.00, un vâlcean a sunat la 112 pentru a cere ajutorul pompierilor să salveze o pisică rămasă blocată în zona compartimentului motor al autoturismului personal.

Pompierii au ajuns rapid pentru a salva pisica

Felina era în căutare de căldură și a pătruns în zona compartimentului motor al autoturismului. Din păcate, ea a rămas prinsă între motorul cald și elementele caroseriei.

Pompierii din cadrul ISU Vâlcea nu au stat pe gânduri și au plecat în misiunea de salvare ce a avut loc în Râmnicu Vâlcea, în zona Nord, pe strada Calea lui Traian.

A intervenit un echipaj de descarcerare ușoară

„Pentru salvarea animalului a cărui viață ar fi fost pusă în pericol dacă șoferul ar fi pornit motorul, s-a deplasat la fața locului un echipaj de descarcerare ușoară din cadrul ISU Vâlcea.

În scurt timp, membrii echipajului au reușit să salveze pisica prinsă între elementele caroseriei. Misiunea de deblocare a durat doar câteva minute, fiind prevenită atât vătămarea animalului cât și avarierea autoturismului”, precizează purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, plt.adj. Fulger Octavian.