De 4690 Vizualizari

Cele mai singure animale din natură – Sunt mereu în căutare iubirii…

Nu doar oamenii se simt neîmpliniţi sentimental

 

“Vreau o soţie care să-mi facă mulţii copii”

peste fish

Faimoasa grădină zoologică de la Londra a postat un anunţ disperat! Directorul le cere crescătorilor de peşti rari să ajute câteva exponate foarte deprimate să-şi găsească perechea.

Mai exact, Zoo Londra are nevoie de femele din special Mangarahara cichlid, un peşte atât de rar încât se crede că nu mai există niciunul în sălbăticie, ci doar câteva exemplare în captivitate.

Timpul se scurge rapid pentru cei doi masculi aflaţi în acvariul de la Londra şi încă unul care se află în Boston. Dacă nu-şi vor găsi o pereche cât de curând, specia lor va dispărea de pe suprafaţa pământului.

Singuraticul George a trăit 100 de ani… singur

george singuraticul testoasa

Iată o poveste cu adevărat dureroasă. George, ultimul mascul de ţestoasă din Insula Pinta, Galapagos, a murit anul trecut după ce, în sfârşit, se găsise o femelă şi pentru el.

Cele două ţestoase au încercat “să facă doi, trei copilaşi”, dar, din păcate, nu au reuşit.

Mai rău este că George a murit anul trecut, când în sfârşit se simţea şi el împlinit… Din punct de vedere afectiv.

 

Jumătăţile lor sunt omorâte de braconieri

 

leopardul amur

Cea mai rară felină din lume, Leopardul Amur, trăieşte în pădurile estice ale Rusiei (Ciudat, nu?). Această pisică uriaşă este de o frumuseţe răpitoare, e agilă, isteaţă şi, din păcate, e pe cale de dispariţie. Specialiştii cred că mai există circa 30 de exemplare pe lume.

Marea problemă nu este însă lipsa unor parteneri, cu care să se reproducă, ci băştinaşii care nu ezită să le ucidă pentru blana lor extreme de scumpă.

O dată cu această problemă, mai există şi lipsa hranei. Leopardul Amur se hrăneşte cu carne de căprioară, pentru care se bate, la figurat, cu localnicii, mari amatori ai acestui tip de carne.

 

Din fericire, în 2012, guvernul Rusiei a luat atitudine şi a creat un parc natural de 263.000 de hectare pentru Amuri, protejându-i astfel de braconieri.

 

 

 

 

 

 

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X