Sari la conținut
Home » Cel mai mare șarpe din toate timpurile! E de necrezut cât de lung este: „Realitatea a depășit fanteziile de la Hollywood”

Cel mai mare șarpe din toate timpurile! E de necrezut cât de lung este: „Realitatea a depășit fanteziile de la Hollywood”

Cel mai mare șarpe din toate timpurile! Fosilele unui Titanboa, o specie dispărută de mult, descoperite în Columbia de o echipa de cercetători internaționali, este cel mai mare șarpe descoperit vreodată, relatează Florida Museum, citati de Daily Star.

Potrivit cercetătorilor, acesta putea creste pana la lungimea de 42 de metri, cu o greutate de pana la 1179 de kg. Șarpele din specia menționată mai sus trăit în pădurile Amazoniene, în tropicele Americii de Sud si Asia de Sud-Est.

Motivul capacității sale de a creste la o dimensiune atât de mare este impactul temperaturilor mai calde din acea perioada.

„Șerpii cu adevarat enormi stârnesc imaginația oamenilor, dar realitatea a depășit fanteziile de la Hollywood. Sarpele din filmul ‘Anaconda’ nu este la fel de mare ca cel gasit de noi”, a spus Jonathan Bloch, paleontologul care a condus expeditia oamenilor de stiinta.

 

Etichete: