De 3830 Vizualizari

Cei mai bătrâni copaci din lume

Cât poate trăi un copac? Un secol, două? O să rămâi uimit!...

 

Copacul Prometeus  

Prometeus, un pin bătrân și falnic a trăit peste 5.000 de ani în Nevada, SUA. Din păcate, dintr-o greșală umană, copacul a fost tăiat în anul 1964 de un student care vroia să-l examineze. Și pentru că trunchiul său îi dădea bătăi de cap, a făcut o cerere de tăiere a copacului, aprobată ulterior de un pădurar. Abia după ce copacul a fost retezat, oamenii de știință au realizat că au ucis cel mai vechi copac din lume.

prometheus-tree

Din Prometeus a rămas doar un simplu ciot.

 

 

Copacul Methuselah

După tăierea lui Prometeus, titlul de cel mai bătrân copac din lume a revenit copacului Methuselah, un pin din Munții Albi ai Californiei. Acest copac are vârsta de aproximativ 4.844 de ani și numele său a fost inspirat din Biblie, Methuselah fiind omul care a trăit cel mai mult.

Methuselah-Tree

O mostră din acest copac a fost prelevată în 1957 și atunci s-a descoperit că e mai vechi decât piramidele din Egipt.

Pentru a proteja copacul, autoritățile americane țin secreta locația exactă a copacului, el aflându-se într-o zonă plină de pini asemănători.

 

 

 

Tags:

6 Comentarii

 1. Cei mai batrani copaci din lume au o varsta comparabila cu intervalul de timp scurs e la potopul lui Noe pana in prezent. Cam tot atat are si istoria inregistrata in scris a ultimelor civilizatii.

  • Stiinta a demonstra ca pamantul si universul in general sunt vechi de miliarde de ani. Biblia include documente referitoare la ultimul ciclu al civilizatiei umane. Cu toate astea, avem dovezi ca piramidele egiptene au fost construite acum cel putin 12000 de ani, iar Maiasi au dovezi civilizatia lor e veche de sute de mii de ani. Biblia e o falsificare a istoriei reale a omului.

   • Armadilo spune:

    Noiane, usurel cu pianul pe scari. Da-mi si mie asa de gust cateva link-uri care sa sustina ceea ce spui tu.

    Nu de alta, dar treaba cu piramidele ii o afirmatie gratis, zice un specialist de la wikipedia ca ar fi fost undeva in anii 2500 i.d.C construita, ceea ce nu da nici cum 12000. Asa ca osteneste-te sa aduci niste dovezi, mai ales ca afirmi AVEM.

    Cat despre Maya ai scos-o de la Naftalina, nu? Zice tot site-ul cu pricina ca incepe undeva in anii 3000 i.d.C. Iar nu ies cele cateva sute de mii de ani la interval.

    Zici ca te-ai specializat in dat cu banul sau datul in bobi?

 2. …sa nu afle Mr Drujba alias Verestoy sau Borbely ca nu mai ramane nimic din el.

 3. Universul este un obiect artificial cu o vechime de 5.000 de ani.

 4. antiprosti spune:

  Numai romanii manelari isi devalizeaza padurile seculare, le fac surcele

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X