Cea mai mare amenințare a anului 2020 a fost anihilată. Cercetătorii au distrus creaturile ucigașe

Specia Vespa mandarina, cunoscută ca viespea ucigașă, este noua amenințare a anului 2020. Aceste insecte periculoase sunt originară din Asia, însă informațiile arată că au ajuns și în Statele Unite și Canada. Acum vorbim și despre un deces cauzat de acestea care ar fi avut loc în Europa, relatează BBC.

Viespile descoperite în America anul trecut au fost căutate intens de entomologii pentru a le descoperi cuibul. Aceștia au ataşat dispozitive de căutare prinse cu aţă dentară de câteva specimene prinse în ultimele săptămâni, în speranţa că acestea îi vor conduce către cuib. După trei săptămâni, echipe ale Departamentului pentru Agricultură al statului Washington au reuşit să descopere viespile şi să le ucidă.

Viespile “ucigaşe” au aproximativ5 centimetri în lungime. Biologii spun că înţepătura lor este de aproape 6 milimetri, iar veninul este foarte toxic. În cele mai multe cazuri, înțepătura poate cauza decesul persoanelor alergice la veninul de albine sau de viespi.

Sunt vulnerabile şi persoanele care nu sunt alergice. În Japonia, se estimează că zeci de persoane mor din cauza lor. Cel mai mare pericol este însă pentru apicultură, pentru că viespile uriaşe pot distruge un stup întreg în câteva ore.

Specia invazivă de insecte trăieşte de obicei în Asia, în zone precum China, Japonia, Thailanda, Coreea de Sud şi Vietnam. În ultimii ani, au fost descoperite şi în nordul Statelor Unite şi Canada.

Doriti sa primiti notificari cu stirile animalzoo.ro? Abonati-va acum si va vom tine la curent cu ultimele noutati. Nu Da