Sari la conținut
Home » Ce vor să ne transmită câinii prin anumite gesturi? Explicațiile specialiștilor la care nu ne-am fi gândit

Ce vor să ne transmită câinii prin anumite gesturi? Explicațiile specialiștilor la care nu ne-am fi gândit

  • de

Ce vor să ne transmită câinii prin anumite gesturi? Explicațiile specialiștilor la care nu ne-am fi gândit.

Câinele, cel mai bun prieten al omului!

Un câine ne oferă o iubire sinceră, necondiționată și loialitate, fiind cel mai comun animal de companie din lume. Spre deosebire de pisici, care au o fire mai independentă, câinii mereu vor atenție, iar noi nu ne vom plictisi niciodată alături de ei.

Însă, cum ne putem da seama de anumite mesaje transmise de cățeii noștri? În urma unui studiu realizat de mai mulți specialiști și dresori în domeniu, a fost descifrat un anumit limbaj „secret”.

Se sprijină pe tine, pe piciorul tău – Când patrupedul face asta, e semn că te iubeşte şi că are nevoie de afecţiunea ta, de atenţie, de încurajare. În plus, are nevoie de tine, să îi ridici moralul. Sigur l-a supărat ceva pe el!

Se ghemuieşte – Dacă patrupedul se ghemuieşte, înseamnă că se simte un pic nesigur şi încearcă să treacă neobservat. Se poate ca cineva să îl fi rănit sau speriat. În orice caz, are nevoie de sprijinul tău!

Se uită lung la tine – Poate că te simţi inconfortabil când câinele tău se uită lung în ochii tăi, dar nu trebuie să îţi faci griji! Este semn de afecţiune şi de încredere. Câinele tău te iubeşte, fii mândru de asta!

Îţi aduce cadouri – Dacă patrupedul îţi aduce un băţ, o minge sau orice alt obiect, trebuie să fie foarte clar de ce o face: vrea, pur şi simplu, să îţi dăruiască un cadou! De obicei, câinele caută să le aducă stăpânilor ceea ce lor le place foarte tare, aşa că fiţi fericit – este semn că patrupedul vă iubeşte foarte tare.

Anxietatea de separare. Patrupedul nu poate sta prea multă fără tine, aşa că trebuie să îi acorzi mai multă atenţie: trebuie să îţi faci timp pentru el, trebuie să îl scoţi în parc, să îl ajuţi să îşi consume energia, să te joci cu el.

Doarme în patul tău – Dacă patrupedul iubeşte să se lăfăie în patul tău să ştii că nu o face din egoism, ci dimpotrivă: pentru că te iubeşte. El nu caută decât să fie cât mai aproape de tine, cât de des se poate!

Ridică o lăbuţă în aer – Înseamnă că se concentrează foarte tare. Mai mult, câinii fac asta când au o idee briliantă asupra căreia se concentrează îndelung.

Cască – Câinii cască din acelaşi motiv din care cască şi oamenii: le este somn sau sunt plictisiţi. Şi nu uitaţi că, de regulă, căscatul este contagios. Aşa că, dacă tu caşti, va căsca şi el.