Sari la conținut
Home » Ce trebuie făcut cu animalele de companie în regiunile în care virusul COVID-19 este activ?

Ce trebuie făcut cu animalele de companie în regiunile în care virusul COVID-19 este activ?

Ce trebuie făcut cu animalele de companie în regiunile în care virusul COVID-19 este activ?

Răspunsul la această întrebare se regăsește într-un document consultativ, actualizat la data de 7 martie 2020, recomandat de Comitetele Științific și One Health ale WSAVA, atașat pe site-ul Colegiul Medicilor Veterinari din România.

„În prezent, există dovezi limitate că animalele de companie pot fi infectate cu acest noucoronavirus. Deși nu au existat rapoarte cu privire la animalele de companie sau referitoare laalte animale care s-au îmbolnăvit ca urmare a infectǎrii cu COVID-19, până nu vor fidisponibile mai multe date, proprietarii de animale de companie trebuie să evite contactul cu animalele cu care nu sunt familiarizaţi și să se spele mereu pe mâini, înainte și după ceinteracționează cu animalele”.

Ce trebuie făcut cu animalele de companie în regiunile în care virusul COVID-19 este activ?: proprietarii sunt afectaţi de COVID-19, aceștia trebuie să evite contactul cu animalele

„Dacă proprietarii sunt afectaţi de COVID-19, aceștia trebuie să evite contactul cu animalele din propria gospodărie, inclusiv mȃngȃiatul, cuibăritul, sărutatul, linsul sau partajarea hranei. Dacă trebuie să vă îngrijiți animalul de companie sau să fiți în preajma animalelor în timp ce sunteți bolnav, spălați-vă pe mâini înainte și după ce interacționați cu animalele de companie și purtați o mască de protecţie”.