Sari la conținut
Home » Ce putem face pentru bunăstarea noastră mintală

Ce putem face pentru bunăstarea noastră mintală

Ce putem face pentru bunăstarea noastră mintală ar fi suficient să deținem unui câine ,conform mai multor studii . Cei care au deja un animal de companie, sigur sunt convinși că acest lucru este așa. În plus, un câine este bun și pentru sănătatea noastră fizică.

Câinele simte când ești stresat și poate simți chiar și pericolul înainte ca acesta să se întâmple.

Hai să vedem mai multe aspecte despre avantajele oferite despre adoptarea unui câine în familie.

1. Ce putem face pentru bunăstarea noastră mintală? Plimbările alături de câine

Câine nostru ne va oferi întotdeauna o plăcere deosebită atunci când îl plimbăm și de obicei acetea se prelungesc considerabil, datorită bucuriilor oferite de acest animal de companie. De ce? Pentru că un câine este activ și vesel, simte nevoia de a alerga, de a se bucura de viață. Plimbările sunt o distracție pentru câine și îi întăresc sănătatea. Plimbarea ajută câinele să se dezvolte mai bine fizic și îi face imunitatea să funcționeze din plin.

Proprietarii de câini știu foarte bine cât de importante sunt pentru aceste animale plimbările zilnice. Nu este vorba doar despre nevoile naturale, cât mai ales de faptul că le acordă atenție, deci este un mod de comunicare, de a le îndeplini această dorință simplă, dar esențială pentru ca viața lor să fie mai fericită.

Vremea rea nu trebuie să fie un obstacol pentru o plimbare. Un câine adoră să iasă la aer curat și pe vreme frumoasă, dar și în ploaie. Diferența este dată doar de durata timpului de plimbare. Când este mai rece, câinele stă mai puțin afară, dar tot are nevoie de mișcare. El se bucură ca un copil mic, este curios să vadă natura, se zbuciumă și vrea să exploreze tot ce-i iese în cale.

Câinele adoră și anotimpul de iarnă, uneori îi place să mănânce zăpadă și să se joace când ninge. El este un animal foarte activ și iubitor de natură, care trebuie să-și consume energia și să petreacă timp suficient la aer curat.

Plimbările cu un câine sunt benefice atât pentru animal, cât și pentru proprietari. Ele întăresc sănătatea câinelui și ajută la dezvoltarea sa fizică, precum și la funcționarea sistemului imunitar. În plus, plimbările reprezintă un mod de comunicare și îndeplinire a dorinței simple, dar esențiale, de a petrece timp cu proprietarii, ceea ce contribuie la bunăstarea mentală a tuturor.

2. Ce beneficii oferă un câine pentru bunăstarea noastră mintală

Iată ce beneficii îți oferă un câine, dincolo de faptul că un câine la casă sau în apartament este un lucru care implică responsabilitate. Un câine are nevoie de îngrijire zilnică, de atenție și de iubire. El nu este o jucărie, este un animal activ care are nevoie de mișcare, care iubește și merită să fie iubit.

Un câine este bun pentru bunăstarea mintală și pentru sănătatea fizică. Despre câini se spune că sunt capabili să vindece oamenii de boli și să le ofere energie pozitivă. Un câine este în mod inevitabil un membru al familiei și are o putere invizibilă să interacționeze cu toate fluxurile de energie. El este un animal fericit și sănătos care oferă o energie pozitivă oamenilor din locuință.

Medicina a dovedit faptul că aceste animale de companie au efect bun asupra bunăstării unei persoane. Unii oameni suferă de insomnie, stres, depresie, boli cardiovasculare, etc. Dacă astfel de oameni petrec mai mult timp în compania unui câine, ei își îmbunătățesc starea fizică și psihică, au o energie pozitivă, sunt mai veseli și mai optimiști.

Există studii care arată că aceste animale îi fac pe oameni să fie mai sănătoși și le îmbunătățesc calitatea vieții, prin felul lor de a fi – prietenoși, loiali, iubitori.

3. Câinii ne ajută să fim mai sociabili

Câinii ne fac mai sociabili, mai spun oamenii de știință. Un câine ne face să ieșim mai des la plimbare, să ne bucurăm mai mult de viață, de natură și probabil așa putem întâlni și alți stăpâni de animale de companie și deci este posibil să ne facem noi prieteni.

Câinii ne fac mai optimiști, ei sunt prieteni loiali și recomandați mai ales persoanelor în vârstă și copiilor care suferă de singurătate. Câinii ne fac fericiți. Este suficient să stai în preajma lor și hormonul oxitocină este eliberat în organism, astfel ai o stare de bine și de fericire.

Mai multe studii arată că proprietarii de câini râd mai mult. Merită să aveam un câine, pentru că acesta ne face să râdem, să fim mai veseli și mai pozitivi.

Un câine te ajută să identifici locurile pe care trebuie să le eviți. Un lucru interesant despre câine este faptul că el nu suportă să doarmă într-un loc unde este energie negativă și face în așa fel încât să plece de acolo. Un câine nu va dormi niciodată într-un loc unde este o acumulare de energie negativă.

 

Atenție, specialiștii în Feng Shui consideră că un câine perturbă energia cuplului căsătorit și poate aduce probleme în unirea celor doi îndrăgostiți. Prin urmare, este bine ca el să aibă un loc special pentru somn și să nu împartă patul cu proprietarii casei.