Sari la conținut
Home » Ce poți face când pisica ta este în călduri? Sfaturi pentru a depăși perioada

Ce poți face când pisica ta este în călduri? Sfaturi pentru a depăși perioada

Ce este Hipoglicemia?

Ce poți face când pisica ta este în călduri? Atunci când pisica ta este în călduri poate fi o perioadă dificilă. Atât pentru tine, cât și pentru animalul tău. S-ar putea să vrei să-ți pui dopuri pentru urechi sau să îți îngropi capul în pernă. Și să speri că pisicile din cartier își găsesc un alt loc pentru declarațiile lor zgomotoase.

Dar când pisica în cauză este colega ta de cameră, nu poți doar să îți încrucișezi degetele și să speri că se va muta. Din fericire, există câteva sfaturi pe care le puteți urma pentru a ușura stresul care însoțesc sezonul de împerechere al pisicii tale.

Ce poți face când pisica ta este în călduri: Mângâieri și periaje suplimentare

Pentru unele pisici, un pic de atenție suplimentară poate ajuta la atenuarea stresului provocat de intrarea în călduri. Acordă-i prietenei tale feline puțină atenție în plus prin casă și s-ar putea să constați că aceasta o calmează. Și că îi menține nivelul de stres controlabil.

Oferiți-i o escapadă

Ce poți face? Pisica portocalie
Ce poți face? Pisica portocalie cu ochii mari

Unele pisici pot prefera să fie lăsate singure când sunt în călduri. Cu excepția cazului în care atenția vine de la un potențial pretendent.

Este posibil să fie iritabilă sau să se comporte agresiv, dar nu o luați personal. Asigură-te doar că are un spațiu confortabil și privat. Cum ar fi un stâlp pentru pisici sau raftul de sus al unui dulap. Ideal, undeva unde poate scăpa de agitație atunci când are nevoie de liniște și pace.

Timp de joacă suplimentar

Pentru pisici, dorința de împerechere este instinctivă. La fel este și nevoia de a vâna.

Încercați să vă țineți pisica ocupată cu jucării interesante care îi trezesc instinctele de vânătoare. Aceasta îi poate distrage atenția de la celelalte impulsuri.

Ce poți face când pisica ta este în călduri: Asigurați perimetrul

O pisică în călduri este o artistă a evadării prin excelență. Asigurați-vă că vă păstrați casa în siguranță. Blocați toate căile de scăpare potențiale, cum ar fi ferestrele și ușile cu plase ușor de deschis.

Remedii pe bază de plante

Unii stăpâni de pisici folosesc remedii pe bază de plante. Poate exista un oarecare adevăr în ceea ce privește eficacitatea lor.

Dacă iarba pisicii are un efect calmant asupra pisicii dumneavoastră, poate fi o alegere bună. Cu toate acestea, evitați să vă dopați constant pisica cu remedii pe bază de plante. Folosiți-le cu moderație atunci când nimic altceva nu funcționează.

Păstrați litiera curată

Pisicile adoră să-și marcheze teritoriul, mai ales când sunt în călduri. Păstrând litiera curată și fără urină de pisică, vă veți încuraja pisica să continue să o marcheze. În loc să vă marcheze covorul sau canapeaua.

De asemenea, este înțelept să evitați detergenții cu amoniac. Aceștia pot stimula comportamentul de stropire.

Ce poți face când pisica ta este în călduri: Sterilizează-ți pisica

Potrivit majorității medicilor veterinari, sterilizarea unei pisici în timpul căldurilor nu este indicată. Se poate face, dar există un potențial crescut de complicații chirurgicale.

Cu toate acestea, dacă nu intenționați să o lăsați să facă pui, luați în considerare posibilitatea de a o steriliza. În acest fel, nu va trebui să vă confruntați cu această situație în viitor.

Aveți răbdare

Pisicile pot fi enervante atunci când sunt în călduri. Dar este important să aveți răbdare cu animalul dvs. de companie. Puțină atenție din partea ta le poate ajuta să treacă peste această perioadă cu un minim de stres și disconfort, conform wedgewoodpharmacy.com.