Sari la conținut
Home » Ce înseamnă când pisica te linge? De ce este important acest comportament

Ce înseamnă când pisica te linge? De ce este important acest comportament

Pisicile care își tratează oamenii ca pe o acadea mergătoare nu este deloc ciudat sau ieșit din comun, dar de fapt ce înseamnă când pisica ta te linge?

Ar putea însemna că pisica ta încearcă doar să te ajute să te menții curată sau ar putea indica faptul că tu, uh, ai un gust bun. Cu toate acestea, există situații în care lingerea pisicii nu este grozavă și ar trebui să găsești un alt loc în care pisica ta să se lingă.

De ce mă linge pisica mea? Pisica ta te îngrijește

„Pare a fi un comportament de tip „loose grooming””, spune Amelia Wieber, CPDT-KA, CCBC, și membră a Consiliului Consultativ Daily Paws. Wieber explică faptul că faptul că pisica ta te linge este deosebit de frecvent atunci când o mângâi. Este un „răspuns afiliat”; tu o îngrijești cu mângâierea ta, iar ea îți întoarce favoarea curățându-ți mâna.

Pisicile se îngrijesc între ele lingându-se și curățându-se, iar Wieber spune că poți testa teoria oprind mângâierea pisicii tale atunci când ea te linge. Dacă va continua să te lingă, probabil că te îngrijește.

Deși s-ar putea să nu pară așa, pisicile noastre investesc în bunăstarea noastră emoțională. Probabil că vor și ele să rămânem curați. De fapt, este (uneori) opusul câinilor care ne ling pentru a ne spune să nu le mai mângâiem, spune Wieber.

Pisica ta vrea să-ți atragă atenția

Dacă treci pe lângă tine cu picioarele goale, de exemplu, pisica ta ar putea să scoată limba și să te lingă, spune Wieber, doar pentru a-ți da de înțeles că este acolo jos. Apoi puteți trece la mângâierile afectuoase pentru pisici pe care, fără îndoială, le cere.

Nu vreau să fiu ciudat, dar uneori pielea ta are un gust bun pentru pisici, spune Wieber. Ar putea fi loțiunea pe care o folosești sau poate că transpirația ta este puțin sărată. Pisicile vor linge ceea ce le place, iar uneori acela ești tu, Tasty Tom.

Dacă lingerea pisicii tale este frecventă și compulsivă, poate fi un semn de nervozitate sau chiar o tulburare de anxietate, spune Wieber. Pe lângă faptul că se linge pe sine și pe tine, pisica ta linge ferestrele, materialele plastice și alte lucruri din casă poate indica faptul că ceva nu este în regulă.

Sunați medicul veterinar al pisicii dumneavoastră pentru a vă face o idee mai bună despre ce se întâmplă și programați o programare. (Lingerea poate fi, de asemenea, legată de greață, spune Wieber).

De asemenea, poți cumpăra ceva special conceput pentru ca pisica ta să lingă, spune Wieber, cum ar fi un covoraș de lins. Poți întinde mâncarea pisicii tale pe covoraș și, bum, pisica ta are ceva gustos de lins care nu ești tu. „Îndepărtează-ți atenția. Nu întăriți comportamentul pisici cu atenția dumneavoastră, ci redirecționați-i și atenția”, spune Wieber.