Sari la conținut
Home » Cățelul nu avea permis! Poliția slovacă a prins un animăluț la volan

Cățelul nu avea permis! Poliția slovacă a prins un animăluț la volan

Un câine care privește în gol

Cățelul nu avea permis! Într-o poveste aproape mai ciudată decât ficțiunea, poliția slovacă a prins un câine „conducând” o mașină. Proprietarul uman al mașinii a fost între timp amendat.

Potrivit FOX News, radarele de viteză din Slovacia au surprins un câine pe scaunul șoferului unei mașini. Ofițerii din cadrul poliției slovace „nu și-au crezut ochilor” când au văzut cățelul de vânătoare maro, care „stătea ascultător la volanul unei Škoda și se uita pe parbriz”.

Cățelul nu avea permis!

Un cățeluș zâmbitor
Un cățeluș zâmbitor care se joacă în iarbă

Poliția a oprit vehiculul în vestul Slovaciei, lângă satul Šterusy. Ofițerii au cerut, în glumă, permisul de conducere al câinelui. Lăsând gluma la o parte, poliția l-a amendat pe bărbatul de 31 de ani din mașină pentru nerespectarea legilor de circulație. Aparent, acesta a susținut că câinele „a sărit brusc peste genunchii lui”, afirmație nefondată de imaginile video de supraveghere. Se presupune că faptul că a fost tras pe dreapta „a ruinat planurile de vânătoare ale câinelui”.

Deși acțiunile bărbatului sunt aparent prostești, ele ar fi putut avea consecințe grave. Astfel, poliția slovacă a adăugat un avertisment la postarea virală de pe Facebook.

„Când transportați un câine, aveți grijă de siguranța animalului și a întregului echipaj din mașină”, se arată în postarea respectivă. „Chiar și un animal de mici dimensiuni vă poate pune în pericol viața și sănătatea în timp ce conduceți.”

Siguranța în mașină pentru câini

Asigurarea siguranței câinelui – și a dumneavoastră – este crucială în timpul călătoriilor cu mașina. Pentru deplasările de zi cu zi cu partenerul canin, există câțiva pași pe care îi puteți face pentru a facilita o călătorie ușoară și sigură.

Începeți prin a utiliza un sistem de fixare adecvat pentru câini, cum ar fi un ham sau o centură de siguranță. Acest lucru împiedică distragerea atenției să provoace mișcări bruște. Care ar putea genera potențiale accidente în timp ce câinele dumneavoastră se află în mașină.

Așezați-vă întotdeauna câinele pe bancheta din spate, departe de airbaguri, care le pot fi dăunătoare.

Păstrați un climat confortabil prin reglarea temperaturii din mașină și asigurarea unei bune ventilații. Nu vă lăsați niciodată câinele nesupravegheat într-o mașină parcată, mai ales în condiții meteo extreme.

Dacă doriți să faceți un efort suplimentar, transportați cu dvs. apă și gustări pentru cățelul dumneavoastră.

Indiferent de situație, păstrați-vă concentrarea pe drum. Este responsabilitatea dvs. ca stăpân de animal de companie să vă duceți câinele la destinație în siguranță, avertizează cei de la dogtime.com.