De 518 Vizualizari

Cat masoara cel mai mare crocodil in captivitate?

Este cazat la gradina zoologica din Marineland Melanesia, Green Island, Australia. Si este cel mai mare crocodil aflat in captivitate pentru ca a ajuns sa masoare 5,48 m, iar greutatea lui este de peste o tona.

Numele crocodilului de apa sarata (Crocodylus porosus), care a stabilit acest record, este Cassius, in varsta de aproximativ 100 ani. A fost capturat la 3.200 km distanta fata de actuala gradina zoologica, in 1984. Motivul ”izolarii” sale a fost acela ca animalul devenise un pericol pentru ambarcatiunile din zona fluviului Finniss. A fost adus la Green Island de catre cel care l-a prins, vanatorul de crocodili, George Craig. La acel moment, Cassius masura ”doar” 5,28 m.

Cassius, numit astfel dupa celebrul boxer Cassius Clay, a fost inclus in Guinness World Records, in ianuarie 2011. Intre timp, a pierdut recordul in favoarea lui Lolong, un crocodil de 6.17 m, aflat in captivitate in Filipine. Acesta a murit insa la 10 februarie 2013, moment in care titlul de cel mai mare crocodil aflat in captivitate i-a revenit lui Cassius.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X