459 Vizualizari

29 sept., 2015 la 9:19 am

Cat masoara cel mai mare crocodil in captivitate?

Este cazat la gradina zoologica din Marineland Melanesia, Green Island, Australia. Si este cel mai mare crocodil aflat in captivitate pentru ca a ajuns sa masoare 5,48 m, iar greutatea lui este de peste o tona.

Numele crocodilului de apa sarata (Crocodylus porosus), care a stabilit acest record, este Cassius, in varsta de aproximativ 100 ani. A fost capturat la 3.200 km distanta fata de actuala gradina zoologica, in 1984. Motivul ”izolarii” sale a fost acela ca animalul devenise un pericol pentru ambarcatiunile din zona fluviului Finniss. A fost adus la Green Island de catre cel care l-a prins, vanatorul de crocodili, George Craig. La acel moment, Cassius masura ”doar” 5,28 m.

Cassius, numit astfel dupa celebrul boxer Cassius Clay, a fost inclus in Guinness World Records, in ianuarie 2011. Intre timp, a pierdut recordul in favoarea lui Lolong, un crocodil de 6.17 m, aflat in captivitate in Filipine. Acesta a murit insa la 10 februarie 2013, moment in care titlul de cel mai mare crocodil aflat in captivitate i-a revenit lui Cassius.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

X