Sari la conținut
Home » Video. În Australia a fost plătit un preț record pentru cumpărarea unui câine: aproape 50.000 de dolari. De ce este patrupedul atât de special și de apreciat

Video. În Australia a fost plătit un preț record pentru cumpărarea unui câine: aproape 50.000 de dolari. De ce este patrupedul atât de special și de apreciat

De curând, în Australia a fost plătit un preț record pentru cumpărarea unui câine, fiind vorba de 49.000 de dolari. Patrupedul a fost vândut de către Capree Stud din Newbridge, la sud de Bathurst,  în New South Wales Central Tablelands, Australia. Eve, prețiosul patruped este un Kelpie, în vârstă de 20 de luni.

Eve este un câine de lucru, cu o blană de culoare negru combinat cu cafeniu. Acesta a fost crescut la Capree Stud, iar acești Kelpies sunt foarte căutați din cauza lipsei de personal calificat în sectorul destinat creșterii animalelor din New South Wales. Este incredibilă capacitatea acestui tip de patruped, de a organiza animalele, acest lucru fiind surprins și în videoclipul postat.

Fizicul  bine adaptat al cățelușei și capacitatea sa unică de a lucra cu bovine, ovine și caprine au atras cumpărătorii. Eve reprezintă „un pachet complet”.

Crescătorul Chris Stapleton a declarat că acesta pare să fie numărul său norocos, deoarece a sărbătorit în aceeași zi 49 de ani de căsătorie cu soția sa Pauline.

Această vânzare a doborât un record stabilit anterior de către Hoover,  un mascul kelpie din vestul statului Victoria, care a fost vândut pentru 35.200 de dolari în 2021.

Licitatorii spun că patrupezii de lucru australieni sunt la mare căutare din cauza lipsei de calificare în sectorul destinat creșterii animalelor din New South Wales (NSW).

Cumpărătorul acestui cățel a doborât un record în trecut

„Cred că este corect să spunem că este pe piață”, a precizat adjudecătorul, în timp ce licitația depășea 46.000 de dolari, înainte de a ajunge în final la cumpărătorul local Ross Gilmore din apropiere de Black Springs.

Domnul Gilmore de la Tattykeel Australian White Stud nu este străin de doborârea recordurilor, după ce recent a recâștigat recordul pentru cea mai scumpă oaie de carne din Australia, vânzând un berbec pentru 240.000 de dolari.

Nu degeaba, în Australia a fost plătit un preț record pentru cumpărarea unui câine kelpie, întrucât proprietarul Capree Stud, Chris Stapleton, a declarat că noul câine Capree Eve, cel care a doborât acest record, este rezultatul a peste 50 de ani de muncă, de reproducere și creștere.

Linia de sânge a lui Eve datează de 50 de ani, de la unii dintre câinii originali ai domnului Stapleton.

„Această cățelușă pe care am vândut-o astăzi aici se trage din câinii cu care am debutat”, a spus el.

„Este foarte bine pregătită; i-am arătat pentru prima dată oile când avea opt săptămâni și s-a apucat imediat de treabă.”

Dl Stapleton a spus că toți câinii săi s-au vândut bine, pe fondul cererii puternice de câini de lucru în acest moment.

Oamenii apreciază munca pe care Dl Stapleton a investit-o în câinii săi, prin cumpărarea acestora

„Este bine să văd că oamenii apreciază anii de muncă și de creștere pe care i-am investit în câinii mei”, a spus el.

Asociația australiană a lucrătorilor cu câini ciobănești consideră că prețul lui Capree Eve este un record mondial pentru un kelpie, deși s-au plătit mai mult pentru diferite rase de câini de lucru din străinătate.

Președintele asociației, Michael Grant, a spus că este un preț uimitor și un rezultat excelent pentru industrie.

„Sugerez că acesta este probabil un preț extrem și că va aduce un randament al geneticii sale”, a spus el.

„Toate inputurile agricole au crescut și nu este nerezonabil ca și câinii să facă la fel.”

El a remarcat că reducerea treptată a numărului de lucrători agricoli de-a lungul anilor și creșterea numărului de animale a dus la o creștere constantă a cererii de câini.

„Stocul care este lucrat pe bărbat sau femeie s-a dublat probabil”, a spus el.

„Nevoia de un câine bun nu a fost niciodată mai puternică”

Dl Pearce, de la Elders, din Mudgee, a declarat că, din cauza lipsei de personal calificat în agricultură, câinii de muncă sunt la mare căutare.

„Odată cu cererea vine și creșterea prețului, ca orice marfă. Se pune mai mult accent pe faptul că sunt mai puțini lucrători, mai puține competențe, așa că este nevoie de un câine care să fie capabil să facă mai mult”, a spus el.