Sari la conținut
Home » Cât de rapid poate alerga un cal? Rase de cai care au intrat în Cartea Recordurilor pentru viteza atinsă

Cât de rapid poate alerga un cal? Rase de cai care au intrat în Cartea Recordurilor pentru viteza atinsă

sursă foto: turistprinromania.com

Potrivit Guinness Book of World Records, cel mai rapid cal din lume a fost cronometrat la 43,97 mile pe oră (n.r.- 60 mile = 100 kmh/h) . Totuși, această viteză a fost calculată pe o distanță de ¼ de milă pentru a obține o viteză medie. Există înregistrări neoficiale ale unor cai de rasă Chickasaw Indian Thoroughbred care ating viteze de 55 mph.

Există multe rase de cai și toate au viteze de alergare diferite. Unii nu sunt de fapt făcuți să alerge foarte repede, așa că nu pot alerga nici pe departe atât de repede pe cât crezi. Altele însă, sunt extrem de rapide.

Stiluri de alergare

Unele rase pot, de asemenea, să execute mersuri suplimentare, ceea ce le poate schimba substanțial viteza.
Care sunt vitezele diferitelor mersuri? Există patru tipuri de mersuri principale ale cailor.

A patra cea mai rapidă este mersul în patru timpi. Următoarea este trotul cu două bătăi. Galopul în trei timpi este a doua cea mai rapidă viteză, în timp ce galopul este cel mai rapid.

Atât trotul, cât și galopul au o viteză de aproximativ 8,1 până la 17 mph. Caii parcurg aceste manșe la viteze diferite. Un cal care galopează poate alerga între 25 și 30 mph. Cu toate acestea, acest lucru poate varia foarte mult, în funcție de rasa și de antrenamentul calului. Unii cai pur și simplu aleargă mai repede decât alții.

Care este cea mai rapidă rasă de cai?

Acest lucru depinde de cât de departe vrei să alerge. Calul American Quarter Horse este unul dintre cei mai rapizi pe distanțe mai scurte. Viteza lor maximă este de aproximativ 55 de mile pe oră.

Totuși, pentru distanțe mai lungi, calul Thoroughbred câștigă de obicei pe distanțe lungi. De obicei, aceștia aleargă cu aproximativ 44 de mile pe oră. Dar ei rezistă pentru o perioadă mai lungă de timp la această viteză.

Arabul vine pe locul următor, alergând la aproximativ 34-40 mph. Ei sunt mai degrabă concepuți pentru distanțe scurte de tot. Appaloosas aleargă la aproximativ 30-41 mph și pot alerga pe toate distanțele. Akhal-Teke, Standardbred și Mustang pot alerga în jur de 30-49 mph.Cel mai rapid cal care a alergat vreodată a fost de 55 mph. Această viteză a fost stabilită de un cal American Quarter Horse, ceea ce îl face să fie cea mai rapidă rasă de cai din lume. Informații culese de pe platforma petkeen.com.