Sari la conținut
Home » Cât de multe lucruri crezi că știi despre câini. Testează-ți cunoștințele sau află lucruri noi despre frumoasele animale de companie

Cât de multe lucruri crezi că știi despre câini. Testează-ți cunoștințele sau află lucruri noi despre frumoasele animale de companie

sursă foto: e-vet.ro

Dacă vrei să afli cât de multe știi cu adevărat despre cel mai bun prieten al omului, aruncă o privire la aceste fapte amuzante despre câini. Fie vei descoperi că ești destul de bine informat atunci când vine vorba de trivia canină, fie vei afla informații noi! Deci este un câștig indiferent de situație. 

Pentru început, mitul popular conform căruia sunt daltoniști nu este corect. Deși câinii nu văd culorile în aceeași măsură ca și oamenii, ei sunt capabili să vadă culorile. Știați că patrupezii au o temperatură corporală mult mai ridicată decât cea a oamenilor?

În timp ce o temperatură de peste 39 de grade Celsius nu este un semn bun pentru o persoană, este perfect normală pentru un cățeluș. Intervalul normal de temperatură pentru canini este între 37 și 37,2 grade Celsius. 

Ciobănescul german una dintre cele mai căutate rase

Câinii sunt alegerile populare pentru animale de companie. Mai mult de una din trei gospodării din Statele Unite au unul sau mai mulți patrupezi. Labrador și Golden Retriever, Yorkshire Terrier și Ciobănescul german se numără printre cele mai populare rase.

Iubiții noștrii prieteni cu patru picioare au simțuri de miros și auz mult mai puternice decât oamenii. Caninii au un simț al auzului de aproximativ zece ori mai mare decât cel al oamenilor în timp ce simțul lor olfactiv este estimat a fi de 1.000 de ori mai mare decât cel al oamenilor.

Inimile caninilor tind să bată mai repede decât cele ale omologilor lor umani. În timp ce oamenii au, de obicei, ritmuri cardiace cuprinse între 70 și 80 de bătăi pe minut, pentru câini, ritmul cardiac variază între 70 și 120 de bătăi pe minut.

Câinii sunt inteligenți

A avea un companion canin are multe beneficii. Nu numai că veți avea un prieten constant, care este întotdeauna fericit să vă vadă, puteți experimenta de asemenea, scăderea nivelului de stres a tensiunii arteriale și vă puteți bucura de  o durată de viață mai lungă decât persoanele care nu-și împart viața cu un cățeluș.

Este câinele tău cel mai deștept din lume? Sunt șanse ca el sau ea să fie un Border Collie, deoarece această rasă este recunoscută pe scară largă ca fiind cel mai inteligent canin. Alte rase care se află în fruntea listei sunt Poodle și Golden Retriever.

Vă întrebați care sunt cei mai mari câini? Irish Wolfhounds și Great Danes (Marele Danez) sunt cele mai înalte rase, în timp ce Saint Bernards sunt cei mai grei. La cealaltă extremă se află Chihuahua care este cea mai mică rasă de câini.