Sari la conținut
Home » Cât de des ar trebui să îți hrănești pisoiul nou-născut? Răspunsul pentru stăpâni

Cât de des ar trebui să îți hrănești pisoiul nou-născut? Răspunsul pentru stăpâni

Pisica se pregătește să mănânce; foto: rover.com

Cât de des ar trebui să îți hrănești pisoiul nou-născut? Pisicile sunt cunoscute pentru că sunt animale de companie independente. Acestea necesită puțină întreținere, dar nu sunt la fel de independente când vine vorba de hrană.

Majoritatea pisicilor adoră să mănânce și pot fi destul de vocale în legătură cu foamea lor dacă nu sunt hrănite la timp. Cu toate acestea, supra-alimentarea pisicii poate duce la probleme digestive și obezitate. Subalimentarea poate duce la subponderabilitate.

Nu există un răspuns universal la întrebarea cât de des trebuie hrănită o pisică. Acest lucru depinde de vârsta, nivelul de activitate și starea generală de sănătate a pisicii.

Cât de des mănâncă pisicile în sălbăticie?

O pisică sălbatică
O pisică sălbatică cu pete negre pe cap își privește prada

În sălbăticie, pisicile sunt vânători solitari și mănâncă mai multe mese mici pe parcursul zilei și al nopții. Aceste mese frecvente le ajută să își satisfacă nevoile nutriționale. Acestea mai ajută și să își mențină nivelul de energie pe măsură ce și-o consumă.

Tiparele lor de vânătoare și de hrănire sunt influențate de disponibilitatea prăzii în mediul lor. Aceste mese frecvente îi ajută să își satisfacă nevoile nutriționale și să își mențină nivelul de energie în timp ce își consumă energia pentru a vâna și a patrula pe teritoriul lor.

Numărul de ori de câte ori o pisică mănâncă în sălbăticie depinde și de alți factori. Aici este luată în calcul și vârsta și starea de sănătate a pisicii, precum și de perioada anului. De exemplu, pisicuțele și pisicile gestante sau care alăptează pot avea nevoie să mănânce mai des.

Pisicile domestice, pe de altă parte, pot păstra unele dintre aceste comportamente naturale de hrănire, dar frecvența meselor lor poate varia în funcție de dieta și rutina lor.

Cât de des ar trebui să îți hrănești pisoiul nou-născut?

Pisicuțele nou-născute au nevoi alimentare foarte specifice și trebuie hrănite destul de frecvent pentru a le susține creșterea și dezvoltarea rapidă.

În această etapă, laptele mamei este esențial pentru creșterea și dezvoltarea pisicuțelor. Acesta le oferă nutrienții de care au nevoie pentru a-și construi oase și mușchi puternici, pentru a-și dezvolta sistemul imunitar și pentru a-i proteja de infecții. Laptele matern conține, de asemenea, anticorpi care ajută pisicuțele să lupte împotriva bolilor.

Cu toate acestea, uneori avem grijă de pisicuțe orfane sau de pisicuțe care nu au acces la laptele matern din alte motive. În aceste cazuri, trebuie să vă hrăniți pisoiul cu biberonul.

Între 1 și 2 săptămâni

Pe măsură ce pisicuțele ajung la vârsta de 1 până la 2 săptămâni, este posibil ca ele să se alăpteze în continuare la fiecare 1-2 ore, dar s-ar putea să începeți să observați intervale mai lungi între hrăniri, în special noaptea.

În această fază, trebuie să hrăniți pisoiul cu biberonul la fiecare 2-3 ore, non-stop.

Între 2 și 4 săptămâni

În momentul în care pisicuțele au între 2 și 4 săptămâni, acestea încep să manifeste mai mult interes pentru hrana solidă. Puteți începe să introduceți un amestec de hrană umedă pentru pisoi, înmuiată cu apă caldă, asemănător unui terci, potrivit animalwised.

Continuați să le oferiți lapte sau înlocuitor de lapte, dar diminuați treptat frecvența sesiunilor de hrănire cu biberonul pentru a-i încuraja să treacă la hrana solidă.