Sari la conținut
Home » Este sigur să hrăniți câinii și pisicile cu o dietă vegetariană?

Este sigur să hrăniți câinii și pisicile cu o dietă vegetariană?

După ce au renunțat la carne din motive etice, unii stăpâni de animale de companie capătă idei. Ei doresc ca animalele lor de companie să li se alăture într-o dietă bazată exclusiv pe plante. Dar este sigur să le facem pe felinele noastre carnivore și pe cățeii noștri omnivori să renunțe cu totul la carne sau la proteinele animale? Să treacă la o dietă vegetariană?

O dietă vegetariană, da sau nu?

Răspunsul scurt este că este o zonă gri. Este o posibilitate pentru unele animale de companie, dar nu pentru toate. Și nu este niciodată recomandat să vă treceți animalul de companie la o dietă bazată pe plante pe cont propriu. Dietele pe bază de plante sunt mai noi pe piață, și prea puțin analizate. Pentru a vă asigura că animalul dvs. de companie primește toți nutrienții esențiali, veți avea nevoie de puțin ajutor.

Mergeți la un specialist

Este sigur să hrăniți câinii și pisicile cu o dietă vegetariană?
Este sigur să hrăniți câinii și pisicile cu o dietă vegetariană? Caine și pisicuță mâncând

Mulți oameni care o vizitează pe Dr. Lindsey Bullen, medic veterinar din Carolina de Nord și nutriționist de animale certificat, unul dintre cei aproximativ 100 de medici veterinari din SUA, fac această greșeală, chiar dacă acționează adesea cu cele mai bune intenții.

„Cred că unii clienți simt pur și simplu că o pot face mai bine”, a declarat Bullen. „Dar ei nu știu de fapt ce presupune formularea unei diete pentru animalul lor de companie”.

 Nu te grăbi

Refacerea dietei unui animal fără ajutorul unui expert este adesea în detrimentul sănătății animalului de companie. Proteinele animale pe care le consumă de obicei pisicile și câinii au o mulțime de aminoacizi într-o formă ușor de utilizat de organismul animalului dumneavoastră de companie. Mai mult decât ceea ce se găsește de obicei în proteinele vegetale.

Animalele de companie care nu primesc suficiente proteine pot suferi multe neajunsuri. Pot pierde în greutate, pot căpăta o  digestie proastă și chiar acumulări de lichid în piept sau abdomen. Așa spune potrivit Centrului medical veterinar Cummings de la Universitatea Tufts din Massachusetts.

Atenție la taurină

Pisicile, în special, au nevoie de taurină, un aminoacid care se găsește în proteinele din carne. De fapt, ele nu pot trăi fără el. Dacă taurina nu este suplimentată corespunzător într-o dietă bazată pe plante, pisicile pot avea o funcție neuronală slabă. Dar și  probleme de reproducere și boli de inimă, a spus Bullen. Un raport greșit calciu-fosfor, de exemplu, poate crește riscul de fracturi la câini și pisici. Și, de asemenea, poate împiedica creșterea cățeilor sau a pisicilor.

Dar dietele pentru animale de companie pe bază de plante pot fi făcute. „Dietele vegetariene pot fi făcute în siguranță atât la câini, cât și la pisici”, a spus Bullen, potrivit livescience.

Dar nu exclusiv. Felinele sunt carnivore, așa că o mare parte din nevoile lor nutriționale sunt legate de ingrediente specifice cărnii.