Sari la conținut
Home » Cât de bătrână e pisica ta? 6 semne că animalul tău a ajuns „senior”

Cât de bătrână e pisica ta? 6 semne că animalul tău a ajuns „senior”

Pisica sta pe o carte; sursă foto: catastic.com

Cât de bătrână e pisica ta? Pisica dumneavoastră v-a oferit nenumărate ore de dragoste, râsete și companie de-a lungul anilor.

Când îmbătrânește, este timpul să îi răsplătiți toată dragostea necondiționată cu atenție și îngrijire suplimentară pentru a garanta că anii de bătrânețe sunt unii fericiți.

3 semne ale feline în vârstă

Unele pisici încep să prezinte semne fizice legate de vârstă încă de la vârsta de șapte ani. Atele sunt încă mai zburdalnice decât pisicuțele la zece ani.

O regulă generală de bază este că o pisică este clasificată ca fiind „senior” dacă are peste 11 ani.

Doarme tot timpul  sau nu doarme deloc.

În timp ce încetinirea pe măsură ce o pisică îmbătrânește este normală, dacă observați că pisica dumneavoastră doarme tot timpul sau mai adânc decât în mod normal, ar putea indica o problemă de sănătate mai gravă.

În schimb, pisicile care sunt mai active noaptea și care nu dorm la fel de mult, ar putea să se confrunte cu schimbări legate de vârstă.

O pisică bătrână care brusc pare să aibă mult mai multă energie ar putea suferi de hipertiroidism. Discutați cu medicul veterinar dacă aveți îngrijorări cu privire la sănătatea ei generală.

Confuzie

sursă foto: petguide.com
O pisică confuză, sursă foto: petguide.com

Dacă pisica dvs. devine confuză în fața sarcinilor obișnuite sau a obiectelor pe care este obișnuită să le navigheze, cum ar fi găsirea patului, este posibil să ajungă la vârsta de aur.

Acest lucru poate fi, de asemenea, un semn al unor probleme cognitive mai mari. Aici ar trebui să vă consultați medicul veterinar dacă observați acest tip de comportament.

Are probleme în a urca scările sau în a sări

Artrita este frecventă la pisicile în vârstă.

În timp ce pisica dvs. s-ar putea să nu șchiopăteze sau să nu prezinte alte semne evidente de articulații dureroase, ați putea observa că are mai multe dificultăți decât obișnuia să sară în litieră, să urce scările sau să sară pe mobilă.

Cât de bătrână e pisica ta: alte 3 semne

Pierdere sau creștere neintenționată în greutate

La o pisică în vârstă, pierderea în greutate poate fi un semn al oricărui număr de probleme. Se poate ajunge de la boli de inimă și rinichi până la diabet.

Nevoile de hrană și energie ale unor animale de companie pot crește pe măsură ce trec de la pisici adulte la pisici vârstnice. Acestea pot pierde în greutate mai repede decât pot mânca pentru a recupera.

În partea opusă a spectrului, pe măsură ce pisicile îmbătrânesc, metabolismul lor încetinește. Așadar, nu mai au nevoie de la fel de multe calorii ca înainte.

Dacă observați că pisica dvs. începe să adune kilograme, ar putea fi timpul să treceți la o hrană pentru pisici senior. Aceasta este mai bine echipată pentru a răspunde nevoilor sale biologice.

Modificări de comportament

sursă oto: pawtracks.com
O pisică care doarme pe pat, sursă foto: pawtracks.com

Pisica dvs. are accidente când nu a mai avut niciodată înainte? Evită interacțiunea cu oamenii?

Acestea pot fi semne ale unei pisici cu insuficiență renală, ale unei pisici care suferă sau ale unei pisici care este confuză din punct de vedere mental – condiții de sănătate care sunt mai frecvente la pisicile în vârstă.

Medicul veterinar vă poate ajuta să aflați care este cauza schimbărilor comportamentale ale pisicii dumneavoastră, potrivit hillspet.

Blana mată sau uleioasă

O pisică care a încetat să se mai îngrijească singură ar putea avea dureri din cauza artritei sau a problemelor dentare.