De 1816 Vizualizari

Cârtiţa cheală, secretul longevităţii!

Roxana Roseti

În încercarea de a găsi un elixir al tinereţii, oamenii de ştiinţă de la Universitatea Oxford au descoperit că o specie de cârtiţă din estul Africii, cârtiţa cheală, este deosebit de longevivă! Trăieşte în deşert, unde s-a adaptat de minune la condiţiile vitrege, poate mânca plante otrăvitoare, este rezistentă la cancer şi suportă foarte bine temperaturi extrem de ridicate.

Arată mereu tinere

Cercetătorii spun că această specie de cârtiţe are 93% din materialul genetic identic cu cel al oamenilor cu cele ale oamenilor. The Sun scrie că aceste animale trăiesc aproape 30 ani, de 10 ori mai mult decât alte specii de rozătoare.
În aceste condiţii, oamenii de ştiinţă sunt de părere că secretul longevităţii acestei specii se ascunde în gene, în condiţiile în care cârtiţele chele se pot reproduce până în ultima clipă a vieţii lor, arată mereu tinere, au o structură a oaselor foarte puternică şi prezintă un risc scăzut de a suferi de afecţiuni care afectează creierul, precum demenţa.

Tags:

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X