Sari la conținut
Home » Care sunt cele mai prietenoase rase de pisici

Care sunt cele mai prietenoase rase de pisici

Italy Press 24

Care sunt cele mai prietenoase rase de pisici. Se spune că pisicile sunt mai puțin fidele și afective dacă este să le comparăm cu câinii.

Pisicile nu se bucură de o reputație prea bună, fiind recunoscute pentru distanța pe care o păstrează față de stăpâni și pentru independența de care dau dovadă. Este oare doar un stereotip? Nu chiar, dar vestea bună este că există și excepții de la regulă: rase de pisici care sunt cunoscute pentru personalitățile lor prietenoase și sociabile.

Totuși, pisicile sunt animale de companie minunate, iar alegerea unei rase prietenoase poate aduce bucurie și fericire în viața oricui iubește aceste feline.

Dacă căutați un companion afectuos și jucaus și nu vă doriți un câine,  iată câteva dintre cele mai prietenoase rase de pisici.

Rasa birmaneză este considerată prietenoasă cu copii

Pisicile birmaneze au o istorie îndelungată, legată de templele din Birmania (azi Myanmar), unde erau considerate sacre și erau asociate cu zeitățile. Se crede că aceste pisici au fost crescute și îngrijite de călugării din temple, iar legenda spune că ele erau păstrate pentru a păzi comorile sfinte.

sursă foto: europafm.ro
sursă foto: europafm.ro

În secolul al XX-lea, birmanezele au fost introduse în Europa și în alte părți ale lumii, devenind rapid populare datorită frumuseții lor și a personalității lor prietenoase.

Birmanezele sunt cunoscute pentru personalitatea lor blajină și iubitoare. Ele sunt pisici inteligente, jucăușe și pline de viață, care se atașează strâns de stăpânii lor.

Birmanezele sunt prietenoase și sociabile, iar unele dintre ele pot dezvolta o legătură foarte puternică cu o singură persoană din familie. Ele se integrează bine în familie și sunt potrivite pentru familiile cu copii sau pentru persoanele singure.

Ragdoll, pisicile de cârlig, prietenoase cu toată familia

Felinele din rasa Ragdoll sunt recunoscute pentru temperamentul lor blând și docil. Aceste pisici iubitoare sunt adesea descrise ca fiind „pisici de cârlig”, deoarece le place să fie ținute în brațe și să se lase mângâiate. Sunt prietenoase cu toată lumea și se adaptează bine la viața într-un mediu familial.

Caracteristica distinctivă a pisicii Ragdoll este aspectul său pufos, cu un gât generos și o coadă stufoasă. Picioarele lor sunt proporționate și puternice, iar capul lor este rotunjit, cu ochi mari și expresivi în nuanțe de albastru sau verde.

Ragdoll sunt recunoscute pentru temperamentul lor blând și docil

Ragdoll-ul este o pisică de dimensiuni mari, cu o construcție robustă și musculoasă. Are un corp lung și suplu, cu o blană moale și mătăsoasă. Este o felină jucăușă, relaxată și foarte interactivă.

 

Maine Coon, gigantul blând

Felinele Maine Coon reprezintă una dintre cele mai mari și mai impresionante rase de pisici domestice, cunoscute pentru dimensiunile lor mari, pentru blana lor frumoasă și pentru personalitatea lor prietenoasă și afectuoasă. Iată câteva detalii despre această rasă fascinantă:

De când au început pisicile să fie animale de companie?
Maine Coon, gigantul blând. sursa foto: freepik.com

Aceste pisici au o istorie interesantă, legată de statele din nord-estul Statelor Unite ale Americii, în special din statul Maine.

Se crede că aceste pisici au fost aduse de către marinari europeni în America de Nord în secolul al XVII-lea, unde s-au adaptat la climatul aspru al regiunii. Maine Coon-urile au devenit cunoscute ca pisici de fermă, fiind apreciate pentru abilitățile lor de vânătoare și pentru personalitatea lor prietenoasă.

Ele sunt pisici inteligente, jucăușe, prietenoase și pline de viață, care se adaptează ușor la mediul înconjurător și la rutina zilnică a stăpânilor lor.

Felinele din rasa Maine Coon sunt iubitoare și atașate de oamenii lor, iar unele dintre ele pot dezvolta legături foarte strânse și afectuoase cu membrii familiei lor.

Rasa Persană calmă și afectuoasă

Dacă te întrebi care sunt cele mai prietenoase rase de pisici, află că Persane sunt una dintre cele mai recunoscute și iubite rase de pisici din lume, cunoscute pentru aspectul lor elegant și personalitatea lor calmă și afectuoasă. Ele sunt pisici liniștite și plăcute, care se adaptează ușor la mediul înconjurător și la rutina zilnică a stăpânilor lor.

Pisică persană înfoiată foto: fourpaws
Pisică persană înfoiată foto: fourpaws

Originea pisicilor Persane poate fi urmărită până în Persia (astăzi Iran), unde aceste pisici au fost domesticite și îngrijite pentru prima dată în urmă cu sute de ani.

Ele au fost aduse în Europa în secolul al XVII-lea și au devenit rapid populare în întreaga lume pentru frumusețea lor excepțională și pentru personalitatea lor plină de farmec. Pisicile Persane au fost încrucișate cu alte rase de-a lungul timpului, contribuind la diversitatea și la evoluția lor.

 

Scottish Fold

Rasa Scottish Fold are origini în Scoția, unde s-a născut primul exemplar în anii 1960. Pisica care a dat naștere acestei rase a fost o femelă albă numită Susie, care avea urechile pliate înspre față.

Scottish Fold, pisica care te ascultă

Descendenții ei au moștenit această trăsătură, iar rasa a fost recunoscută oficial în anii 1970. În prezent, pisicile Scottish Fold sunt iubite și apreciate în întreaga lume pentru aspectul lor neobișnuit și personalitatea lor prietenoasă.

Una dintre trăsăturile cele mai remarcabile ale pisicilor Scottish Fold este personalitatea lor blândă. Ele sunt pisici inteligente, afectuoase și jucăușe.

Pisicile Scottish Fold sunt iubitoare și atașate de oamenii lor, iar unele dintre ele pot dezvolta legături foarte strânse și afectuoase cu membrii familiei lor.