Calvarul prin care au trecut doi turiști nu-l vor uita niciodată! Vacanța unor francezi s-a terminat brusc. Deși se aflau într-un loc amenajat, un safari de lux în Africa, fiara a intrat în cort și i-a atacat. Cuplul vor să dea în judecată agenția de turism care le-a organizat excursia.

În timpul atacului îngrozitor din Parcul Național Ruaha, în Tanzania, fiara i-a smuls o parte din brațul stâng lui Patrick Fourgeaud, scrie Daily Mail.

Calvarul prin care au trecut doi turiști nu-l vor uita niciodată! Atacul îmi va rămâne în minte tot restul vieții

Brigitte Fourgeaud, soția victimei, în vârstă de 63 de ani, a spus că „atacul îmi va rămâne în minte tot restul vieții”

„Nu voi uita niciodată acel moment când m-am trezit și am văzut leul acolo. Am crezut că vom muri amândoi. Atacul îmi va rămâne în minte tot restul vieții.”

Calvarul prin care au trecut doi turiști nu-l vor uita niciodată! Cei doi soți nu s-au gândit că pot fi în mare pericol în cortul lor amplasat într-un loc amenajat, un safari de lux în Africa. Însă, în timp ce și-au așezat în tabăra, și-au dat seama că un leu adulmeca spatele doamnei Fourgeaud.

Apoi s-a năpustit peste bărbatul, în vârstă de 64 de ani, care a fost mușcat de leu înainte de a fi speriat definitiv.

„Nimic nu va schimba prin ce am trecut, dar amândoi credem că s-ar fi putut face mai multe pentru a preveni ceea ce s-a întâmplat”, a spus doamna Fourgeaud. „Amândoi vrem să ne asigurăm că acest lucru nu se va întâmpla cu alți turiști.”, a adăugat femeia.

Soții Fourgeaudi dau în judecată agenția de turism din Marea Britanie, care își au sediul în Dorking, Sussex și care se descriu ca fiind „compania liderilor de safari personalizat din lume”.

Compania a negat orice responsabilitate pentru rănile suferite de bărbat sau de suferința psihică de care cuplul, din Mont-Saxonnex, din Alpii francezi, continuă să sufere.

Firma de avocatură care îi reprezintă pe soții Fourgeaud, a declarat: „La patru ani de la acest atac oribil, Patrick și Brigitte încă încearcă să se împace cu calvarul cu care s-au confruntat în acea noapte. Întotdeauna au fost pasionați de a vedea animale în sălbăticie și de a fi petrecut mai multe safari în Africa în trecut, au rezervat această vacanță într-o zonă din Africa pe care o iubeau în mod deosebit. Operatorii de turism și firmele de vacanță au datoria de a avea grijă să asigure siguranța clienților și, în acest caz, credem că acest lucru nu s-a întâmplat.