Sari la conținut
Home » Câinii și bebelușii! Învață-ți patrupedul să se obișnuiască cu noul membru al familiei

Câinii și bebelușii! Învață-ți patrupedul să se obișnuiască cu noul membru al familiei

sursă foto:madpaws.com.au

Atunci când un nou copil își face prezența în sânul familiei, câinele dumneavoastră va trebui să se adapteze la anumite schimbări. De la mirosuri și sunete noi până la diferențe de rutină, toate lucrurile ar putea căpăta un nou sens. 

Din fericire, câinii se pot adapta la noii bebeluși, iar tu îi poți ajuta să facă acest lucru cu doar câțiva pași simpli. Nu se știe niciodată, poate chiar vor fi capabili să ajute. Fiți proactivi și faceți cât mai multe înainte ca bebelușul să vină pe lume.

Câinele se poate adapta extrem de ușor noilor provocări

Dacă ai tot amânat să îți înveți cățelul acele abilități de obediență atât de importante, nu există un moment mai prielnic pentru a începe decât acela în care aștepți noul bebeluș. 

De asemenea, începeți să îi prezentați cățelușului mirosurile și dacă aveți cum sunetele noi pe care le va experimenta atunci când va sosi bebelușul. Le puteți asocia cu recompense, astfel încât, câinele să învețe să privească bebelușul ca pe un lucru pozitiv.  Cu o lună sau două înainte de sosirea bebelușului, luați în considerare schimbările posibile pe care să le introduceți în rutina câinelui și începeți să puneți în aplicare.

Dacă patrupedul nu cunoaște deja aceste abilități, merită să-l învățați, deoarece va face lucrurile mai sigure atunci când va sosi copilul. Învățați-vă câinele să întâmpine oamenii politicos fără să sară. 

În timp ce un câine agitat ar fi putut fi ușor enervant înainte, acesta devine periculos dacă țineți în brațe un bebeluș. În același timp, în cazul în care rude mai în vârstă vin în vizită pentru a cunoaște bebelușul, puteți contribui la menținerea siguranței și pentru ele. 

Merită, de asemenea, să încercați un dresaj. Cățelul trebuie să lase lucrurile jos și să le lase în pace, astfel încât să nu intre sau să strice lucrurile copilului. Iar dresarea câinelui să stea jos, să se așeze și să se întindă poate ajuta la ușurarea vieții dacă țineți copilul în brațe și acesta doarme sau se hrănește, de exemplu.

Configurați echipamentul pentru copii în prealabil

Nu așteptați până când vine bebelușul pentru a pregăti totul pentru casă. Obișnuiți câinele să vadă obiecte precum scaune înalte, țarcuri și jucării prin casă. Apoi, lăsați-l să le inspecteze, să le exploreze și să le adulmece în ritmul său propriu. Iar atunci când aduceți ceva nou, încercați să creați asociații pozitive oferindu-i patrupedului dulciuri sau recompense.

Purtați și interacționați cu o păpușă de bebeluș realistă, astfel încât câinele să se obișnuiască cu prezența unui copil în casă. Astfel, dacă cățelul tău sare în sus, asigură-te că nu-i dai atenție, dar recompensează-l pentru că își ține lăbuțele pe pământ. Luați în considerare posibilitatea de a arunca pe jos dulciuri ori de câte ori ridicați păpușa, astfel încât câinele să înceapă să pună automat botul la podea atunci când vede păpușa. 

Bunul simț și siguranța de bază contribuie în mare măsură la asigurarea unei coexistențe pașnice între câine și noul copil. Ori de câte ori câinele și bebelușul sunt împreună, asigurați-vă că este cineva responsabil în preajmă și nu-i lăsați nesupravegheați. Cel mai bine pentru câine este să aibă un spațiu în casă unde să se poată duce dacă nu vrea să stea în preajma copilului sau dacă vrea să fie singur.