Sari la conținut
Home » Câini și viața în cuplu! Cum să îți dresezi companionul să-l accepte și pe noul tău partener

Câini și viața în cuplu! Cum să îți dresezi companionul să-l accepte și pe noul tău partener

Beagle ieșit la plimbare cu familia lui cutzucutzu.com

Unul dintre cele mai mari mistere cu care se confruntă proprietarii de câini este: De ce mă urmărește câinele meu pe mine și nu pe soțul meu? Ce anume îi face pe companionii noștri să se lipească de o singură persoană? Câinii au stăpânii lor favoriți?

Multe rase de câini, cum ar fi Chihuahua sau Ciobănescul german, vor avea într-adevăr o persoană preferată. Sunt câini care tind să își împartă dragostea cu un singur individ.

Dacă aveți un câine salvator sau un cățeluș proaspăt înțărcat, există șanse ca acesta să vă urmărească peste tot, mai ales dacă ați fost persoana care l-ați luat de la adăpost sau de la crescător. Noul patruped s-a regăsit într-un loc în care totul este nou. Singura constantă sunteți dumneavoastră!

 sursă foto: pupvine.com
sursă foto pupvine.com; stapână își răsfață companionul cu blană

Specialiștii în comportamentul animalelor susțin că acest lucru este normal și poate fi redus cu ajutorul unui dresaj adecvat al câinilor. Ideea este să includeți câinele în viața tuturor și să îi arătați că toți membrii familiei vor avea grijă de el. Este posibil ca viața câinelui să fi fost dură până acum, dar ar trebui să fie bine acum că este cu o familie iubitoare.

Cum poți corecta comportamentul câinelui

Există multe motive pentru care câinele nu îl ascultă și pe soțul dumneavoastră sau pe altcineva din familie. Unul dintre cele mai des întânite motive ține de faptul că vă percepe ca fiind părintele, liderul sau are asocieri pozitive puternice cu dumneavoastră.

Pentru a înțelege mai bine comportamentul câinelui tău, iată care sunt cele mai frecvente motive pentru care câinele tău te urmărește excesiv.

Nu încuraja obiceiul

Când îți vezi câinele că te urmărește, poate fi drăguț la început, dar nu ar trebui să permiți un astfel de comportament. Rezistă impulsului de a-ți mângâia câinele pe cap și de a întări comportamentul. Oferirea de laude, răsfățuri, mângâieri pe burtă și zgârieturi la ureche sunt lucruri care ar trebui să aștepte până când cățelul tău se calmează și nu te mai urmărește.

Spuneți-i soțului să-i distragă atenția patrupedului, să nu vă mai urmărească. Îl va face pe soț să arate mai bine în ochii câinelui, așa vă puteți distanța de la a mai fi centrul lumii lor

Ignorați acest comportament agasant

Poate părea un lucru greșit de făcut, dar este cel corect. Pur și simplu ignorați acest comportament. Nu îi vei face rău câinelui tău făcând acest lucru. Nu tăia complet afecțiunea. Poți în continuare să îți mângâi câinele și să îi arăți iubire.Stimularea mentală este esențială pentru toți câinii.

sursă foto: purevine.com
sursă foto: purevine.com; câinele se odihneste pe genunchiul stăpânei

Va trebui să îl ții pe Fido-ul tău distrat dacă nu vrei ca plictiseala să se instaleze și să îi permiți câinelui tău să te urmărească peste tot. Poate că soțul tău îi poate da mingi de puzzle cu bunătăți sau alte jucării stimulatoare. Câinii par să fie mereu flămânzi, așa că jucăriile cu dulciuri sunt foarte motivante pentru ei.

Intră pe Amazon și comandă câteva jocuri distractive!cDe asemenea, activitatea fizică le va epuiza surplusul de energie și le va ridica mult nivelul hormonilor fericirii. Câinii satisfăcuți nu-și vor pierde timpul urmărind oamenii. În schimb, vor cere divertisment.

sursă foto: purevine.com;
sursă foto: purevine.com; stăpânul și câinele său

Ce trebuie să faci când comportamentul câinelui devine agasant

Dacă te întrebi: „De ce mă urmărește câinele meu pe mine și nu pe soțul meu?”, lucrurile au mers prea departe și trebuie să restabilești echilibrul în casă. Acesta poate fi realizat urmând aceste sfaturi:

– Atunci când creați legături cu câinele dumneavoastră, includeți și alți membri ai familiei și faceți din acest lucru un eveniment distractiv pentru întreaga familie.

– Stimularea fizică și mentală vă va calma câinele și îl va ajuta să treacă prin perioadele dificile când nu sunteți acolo. Câinii cu prea multă energie se plictisesc ușor și devin distructivi. Așadar, ar fi bine să-i înmânezi soțului tău o lesă pentru câine și să-i trimiți pe cei doi la plimbare pentru a crea legături.

sursă foto: purevine

sursă foto: purevine;

– Antrenează-ți câinele să stea jos și să se așeze. De asemenea, lăsați jucării și dulciuri lângă patul lui, astfel încât câinele dvs. să știe unde și când să se calmeze.

– Schimbați-vă rutina și puneți-l pe soțul dvs. să se ocupe de toaletare sau de plimbare.

– Câinii care au mai puțină încredere în ei ar putea să vă însoțească pentru a vă proteja. Puteți să vă încurajați câinele să stea departe de dumneavoastră pentru o vreme, de exemplu, să rămână în patul său în timp ce pregătiți cina.

– Trebuie stabilite reguli și toată lumea trebuie să le respecte. Dacă patrupedul manifestă probleme în a dormi în patul său sau nu vrea să se dea jos de pe canapea, poate că este timpul să îl dresați din nou și să consultați un profesionist. Câinii pot avea o persoană preferată. Dar, chiar și aceasta poate fi schimbată.

Cum să nu te comporți cu partenerul blănos

Dacă vrei să nu-ți mai faci griji de ce câinele tău te urmează pe tine și nu pe soțul tău, va trebui să-l incluzi pe soțul tău în rutina pe care o ai cu câinele tău. Împărțiți treburile! Puneți-l pe soțul dvs. să împartă dulciuri și mângâieri pe burtă. Lasă-i pe cei doi să creeze o legătură și ieșiți la o plimbare relaxantă în parc, potrivit vinepet.com.

Alertă de declinare a responsabilității: nu suntem de acord dacă partenerul tău se comportă îngrozitor cu câinele tău. Să lovești câinele, să țipi la el fără motiv sau să îl tratezi urât nu este niciodată o opțiune și nu este niciodată justificat. Dacă soțul tău se comportă în acest fel, atunci chiar nu are rost să te întrebi: De ce câinele meu mă urmează pe mine și nu pe soțul meu?