Sari la conținut
Home » Câini celebri în istorie. Cei mai faimoși patrupezi care și-au făcut o carieră

Câini celebri în istorie. Cei mai faimoși patrupezi care și-au făcut o carieră

De ce își îngroapă câinii mâncarea?

Câini celebri în istorie. Timp de secole, câinii au fost considerați cei mai buni prieteni și loiali prieteni ai omului. Așa că este firesc să existe numeroși câini celebri în istorie. Lista de mai jos include de la vedete de film, la câini militari decorațipentru merite deosebite.

Lassie, un collie vedetă cinematografică

Când vine vorba de câini celebri din filme și emisiuni TV, ei nu reușesc să egaleze recordul stabilit de Lassie. Acest adorabil collie care este mereu implicat în aventuri a apărut pentru prima dată într-o nuvelă în 1939.

Dar de atunci a apărut în romane, filme, emisiuni TV și chiar în jocuri video! Cu toate acestea, cățelușa este cea mai cunoscută pentru serialul TV de 19 sezoane „Lassie”, difuzat între 1954 și 1973.

Șase actori canini diferiți au jucat rolul ei. Dar cel mai longeviv a fost Baby, un collie care a jucat între 1960 și 1966.

Câini celebri în istorie: Rin Tin Tin, un ciobănesc german cu priză la public

Rin Tin Tin a fost un ciobănesc german descoperit în mijlocul Franței sfâșiate de lupte în timpul Primului Război Mondial. Cățelul a fost adoptat de soldatul american, Lee Duncan, iar după război s-a mutat la Los Angeles. Abia ajuns în SUA a fost descoperit de un regizor.

Rin Tin Tin s-a remarcat sărind de la o înălțime impresionantă de peste 3,5 metri la o expoziție canină.

După ce a obținut primul său rol, a jucat în aproape 30 de filme. Unele au fost create special pentru el. Ceea ce l-a ajutat să devină unul dintre cei mai faimoși câini din filmele cunoscute astăzi. Se spune că Rin Tin Tin a fost mascota neoficială a studiourilor Warner Bros.

Și că i-ar fi salvat de la faliment pe vremea când era doar un mic studio! Cert este că faima lui Rin Tin Tin a contribuit la creșterea popularității ciobăneștilor germani ca animale de companie în SUA!

Balto, husky-ul a cărui poveste a impresionat întreaga lume

Un Husky
Un husky care privește atent în gol

Poate că ați auzit acest nume din desenul animat lansat în 1995.

Dar știați că se bazează pe o poveste adevărată? În 1925, populația orașului Nome, din Alaska, a fost lovită de o epidemie de difterie, boală contagioasă și mortală. Singurul antidot se afala la peste 800 de kilometri distanță, în orașul Anchorage. Dar era prea multă zăpadă pentru a ajunge acolo prin orice altă metodă decât câini și sanie. Numeroși voluntari au format un lanț în întreg statul.

Balto, un husky siberian, a fost cel care a condus etapa finală a misiunii. El a ghidat cu succes echipa de salvatori de-a lungul ultimilor 87 de kilommetri la temperaturi de -40C.

Odată ce a adus antidotul în Nome, Balto a căpătat statutul de erou. Și de atunci a fost imortalizat în multe moduri. Apărut în filme și are chiar o statuie în Central Park, New York.

Câini celebri în istorie: Sinbad, câinele-șef cu șase decorații

Sinbad, câinele marinar, este unul dintre cei mai decorați veterani de război canini! A navigat pe nava patrulare George W. Campbell, unde a slujit timp de 11 ani.

Și chiar a văzut lupte în al Doilea Război Mondial. A îmbrățișat cariera militară din întâmplare însă. Inițial a fost achiziționat de unul din marinarii de pe nava de patrulare care dorea un însoțitor pentru iubita cât timp ce era pe mare.

Gazda unde locuia aceasta  ei nu i-a permis însă să aibă animale de companie. Ca urmare, Sinbad a fost ascuns în geanta marinarului și urcat pe navă, unde a fost descoperit curând de căpitan. Spre surprinderea tuturor, căpitanul a decis să îl păstreze la bord, dându-l în grija echipajului.

La scurt timp, Sinbad a fost înrolat și a fost promovat la rangul de Câine șef. Iar după câțiva ani a fost avansat marinar clasa întâi. În urma serviciului, Sinbad a primit 6 decorații care i-au fost atașate la zgardă.

Nemo, un veteran din Vietnam

Acest câine celebru din istorie a servit în războiul din Vietnam. Câinii au fost folosiți în acest conflict de armata SUA datorită pentru a detecta inamicii care se strecurau prin junglă. Nemo, un ciobănesc german, a servit drept câine santinelă la Baza Aeriană Tan Son Nhut.

Pe 4 decembrie 1966, câinele a dat alerta, semnalând apropierea soldaților vietnamezi. Nemo a luptat efectiv cu inamicul, dar în timpul luptei,un glonț l-a lovit pe în ochi. În ciuda acestui fapt, Nemo l-a protejat eroic pe soldatul care se ocupa de el și era grav rănit.

Ciobănescul s-a întins deasupra lui pentru a alunga orice alte amenințări până la sosirea ajutorului. După incident, Nemo a fost pensionat, dar și-a continuat cariera de câine de recrutare, conform purina.co.nz.