Sari la conținut
Home » Câinele tău debordează de sănătate și vitalitate sau nu? Lucruri esențiale care îl fac fericit

Câinele tău debordează de sănătate și vitalitate sau nu? Lucruri esențiale care îl fac fericit

Hrana este cel mai important element care facilitează dezvoltarea sănătoasă a câinelui. El este cunoscut pentru devotamentul său, este un prieten loial omului și un camarad de nădejde în momente mai dificile din viață. Oamenii au reușit să învețe nevoile patrupezilor, de-a lungul timpului, și să descifreze anumite comportamente ale animalului pentru a lua cele mai bune decizii care să ajute la crearea unei legături între stăpân și animal.

Însă, întotdeauna mai este de învățat și recomandat să fiți la curent cu noi și noi informații venite din partea specialiștilor pentru a va ajuta să îmbunătățiți relația pe care o aveți cu animalul dumneavoastră de companie, dar, mai ales, să-l ajutați pe acesta să își mențină sănătatea și energia.

Mișcarea este foarte importantă pentru câine

Instinctul animalic îi alimentează nevoia de mișcare, de cunoaștere și de explorare, de aceea este important să îi asigurați acea doză de mișcare, întrucât este firesc să-și antreneze musculatura, indiferent de rasa de câine sau de talia acestuia.

Și ei au nevoie de plimbare, cum și noi avem, iar aerul curat și natura îl relaxează pe câine și îi oferă prilejul să fie în elementul lui, motiv pentru care este esențial pentru sănătatea lui fizică și pentru starea de spirit să practice cât mai des astfel de activități.

Hrana este cel mai important element care facilitează dezvoltarea sănătoasă a câinelui

În primul rând, aceasta trebuie să fie de calitate, întrucât este în strânsă legătură cu sănătatea, vitalitatea, frumusețea și comportamentul pe care îl are câinele.

Însă, pe măsură ce câinele crește și se maturizează, nevoile sale nutriționale se schimbă, așadar și hrana trebuie să fie adaptată, potrivit royalcanin.com.

Oamenii cate dețin un câine trebuie să știe că există două tipuri de hrană pentru ei, fiecare cu proprietățile sale unice și, recomandat ar fi să fie prezente în alimentație. Pe de o parte, vorbim despre hrană uscată pentru câini și hrană umedă.

Hrana uscată este benefică pentru păstrarea sănătății dentiției canine, fiind bogată în nutrienți și sățioasă, dar, mai ales, esențială pentru buna funcționare a sistemului digestiv.

Hrana umedă are un aport de proteine și, desigur, are un miros care îl ademenește pe câine, simțurile lor olfactive sunt mult mai sensibile și avansate în comparație cu cele ale omului.

Starea de sănătate trebuie verificată periodic

Oamenii care au acasă un animal de companie nu trebuie să neglijeze niciodată importanța consultului medical de specialitate. Este esențial pentru o bună dezvoltare a câinelui să fie examinat periodic și constant și să i se administreze la timp medicația.