Sari la conținut
Home » Câinele tău are probleme de comportament? Află cum poți avea o relație sănătoasă

Câinele tău are probleme de comportament? Află cum poți avea o relație sănătoasă

De ce câinii aleargă după coadă?

Câinele tău are probleme? O relație puternică și sănătoasă cu câinele dumneavoastră începe cu instruirea corespunzătoare. Aflați cum puteți aborda problemele de comportament și îmbunătăți relația cu animalul dvs. de companie.

Câinele tău are probleme: Trasul în lesă

Câinele tău are probleme: Un câine în lesă
Câinele tău are probleme: Un câine curios plimbat cu lesa

Câinele dumneavoastră trebuie să învețe să meargă corect cu lesa. La început, va fi entuziasmat și probabil va trage. Dar trebuie să învețe așteptările dumneavoastră.

Primul pas este echipamentul corespunzător. Există mai multe opțiuni pe care le puteți încerca. Uni câini se descurcă bine cu un zgardă obișnuită și o lesă. Alții răspund mai bine la o zgardă cu țepi sau un ham, care oferă mai mult control.

Instruirea câinelui să meargă cu lesa fără să tragă necesită practică. Animalul trebuie să învețe că, dacă trage de lesă în vreun fel, vă veți opri imediat din mers.

Când încetează să tragă, recompensați-l cu o mică gustare și un „bravo!” și reluați mersul. Dacă trage, repetați secvența.

Dacă sunteți consecvent, el va învăța că, dacă vrea să meargă înainte, trebuie să meargă cu lesa liberă.

Lătratul excesiv

Lătratul este un comportament natural. Cu toate acestea, unii câini latră excesiv. Aceasta se poate datora anxietății de separare sau singurătății. Dacă câinele începe brusc să latre excesiv, discutați cu medicul veterinar pentru a elimina cauzele medicale.

Dacă latră când sunteți plecat, oferiți-i un spațiu sigur și reconfortant care va ajuta la calmarea acestui comportament.

Dacă latră când sunteți acasă, spuneți ferm „nu” și recompensați-l cu laude când încetează să latre. Redirecționați-i comportamentul oferindu-i alternative, cum ar fi jucăriile.

Rețineți că orice acțiune pentru a împiedica câinele să latre trebuie luată în timp ce el latră. Corectarea ulterioară îl va deruta doar. Folosiți o voce fermă, dar evitați să strigați.

Câinele tău are probleme: Rosul

Rosul este un lucru normal pentru câini, atâta timp cât nu este periculos sau distructiv.

Câinii rod și pentru a elibera energia acumulată, pentru a reduce stresul sau când le cresc dinți. Dacă roade ceva ce nu este permis, spuneți „nu” cu o voce joasă. Oferiți-i imediat o jucărie sigură pentru mâncat și lăudați-l pentru comportamentul bun.

Nu uitați să îi oferiți câinelui dumneavoastră jucării sigure pentru mâncat. Sunt mai bune decât pantofii vechi, deoarece acest lucru l-ar putea încuraja să muște și pantofii noi.

Păzitul resurselor

Nu este neobișnuit ca câinii să-și păzească lucrurile preferate. Precum mâncarea sau jucăriile. Acest comportament este o moștenire de la strămoșii lor sălbatici care trebuiau să-și protejeze resursele pentru a supraviețui.

Acest lucru poate duce însă la incidente nefericite într-o casă. Prin practicarea partajării jucăriilor sau gustărilor, puii pot fi antrenați să „împartă” resursele lor cu oamenii.

Când puiul dumneavoastră se joacă cu o jucărie, arătați-i o mică gustare. Probabil va lăsa jucăria și va merge după gustare. Când o faceți, luați-i jucăria. Când a terminat cu gustarea, cereți-i să stea jos și dați-i înapoi jucăria. Repetați de mai multe ori și, pe o perioadă lungă de timp, el va învăța că partajarea este distractivă.

Dacă este un câine adult și are tendința de a-și păzi mâncarea sau jucăriile, cereți ajutor de la un dresor. Este mai dificil să învățați un câine adult să împartă și probabil necesită un program personalizat de modificare a comportamentului.

Când câinele dumneavoastră se comportă rău, înțelegerea este cheia susțin cei de la purina.com.