Sari la conținut
Home » Caii iubesc ploaia, dar tunetul poate fi înfricoșător

Caii iubesc ploaia, dar tunetul poate fi înfricoșător

Ce mănâncă un cal?

Caii iubesc ploaia, dar tunetul poate fi înfricoșător. Caii sălbatici sunt obișnuiți să facă față acestor evenimente meteorologice.

Ploaia este doar o altă zi în lumea lor, iar caii domestici au moștenit această reacție naturală. Nu numai că par confortabili în ploaie, dar mulți dintre ei chiar o apreciază, atâta timp cât nu tună.

Caii iubesc ploaia, dar tunetul poate fi înfricoșător

Caii iubesc ploaia, dar tunetul poate fi înfricoșător Ploaia oferă un efect răcoritor, furnizând o pauză revigorantă de la căldură. Gândiți-vă la fel ca atunci când intrați și ieșiți din duș după o zi toridă de stat în căldură. Vă simțiți mai bine după duș, nu-i așa?

După ce plouă, bălțile rămase în urmă devin locuri de joacă pentru cai! Bălțile de noroi nu numai că oferă distracție, dar pot acționa ca o barieră de protecție împotriva insectelor și chiar a soarelui.

Imaginați-vă sunetul ușor al picăturilor de ploaie pe spatele vostru. Pentru cai, acest lucru ar putea părea ca un masaj ușor, stimulant și relaxant în același timp.

Doar aveți grijă de furtuni cu tunete. Sunetul puternic al tunetului poate speria calul. Păstrați-i înăuntru dacă credeți ar începe să tune curând.

Ține calul la adăpost în timpul furtunilor

În timp ce ploaia ar putea fi o experiență binevenită, furtunile cu tunete sunt o altă poveste. Iată cum să vă asigurați că calul dvs. este în siguranță:

  1. Asigurați adăpost: Asigurați-vă întotdeauna că există un adăpost accesibil în care calul  poate să se retragă dacă dorește. Chiar și un cal care iubește ploaia ar putea dori o pauză în timpul unei furtuni puternice.
  2. Siguranță împotriva fulgerului: Câmpurile deschise și copacii înalți pot atrage fulgerele. Dacă este furtună cu tunete, este mai bine să aduceți calul înăuntru pentru a reduce riscul.
  3. Reparați gardurile: Furtunile pot deteriora gardurile sau pot duce la inundații. Verificați și reparați în mod regulat eventualele deteriorări pentru a vă asigura că calul dvs. rămâne în siguranță și închis.
  4. Fii pe fază: Dacă credeți că se apropie o furtună cu tunete severă, ar putea fi mai bine să vă țineți calul în grajd până trece pericolul.
  5. Rămâneți calmi: Caii simt energia noastră. Într-o situație furtunoasă, dacă rămâi calm și liniștit poate ajuta calul să se simtă în siguranță.

Adăpostul calului nu trebuie să fie complet închis, dar ar trebui să poată să-l mențină uscat de la cap până la copită.

Caii iubesc ploaia, dar tunetul poate fi înfricoșător. De ce trebuie să ne ținem caii la adăpost când plouă? Dacă plouă când este frig afară, nu este cea mai bună idee să lăsați calul să stea în ploaie. Atunci când un cal este rece și ud, temperatura corpului său poate scădea periculos de mult.

Este necesar să-l puneți în grajd înainte să înceapă ploaia sau imediat după dacă nu ați reușit să-l aduceți înăuntru înainte de ploaie, pentru a-i proteja sănătatea, conform lovetoknowpets.com.

Etichete: