Sari la conținut
Home » Caii, cel mai bun remediu pentru stres! Motivele pentru care merită să te apuci de echitație

Caii, cel mai bun remediu pentru stres! Motivele pentru care merită să te apuci de echitație

sursă foto: turistprinromania.com

Se pare că o mulțime de oameni se gândesc să călărească cai, dar nu o fac dintr-un motiv sau altul. De ce ar trebui ca adulții să învețe să călărească? Iată cinci motive pentru care oamenii ar trebui să învețe echitația  și de ce ar putea avea anumite avantaje în timpul lecțiilor.

Primul motiv este că, în calitate de adulți, avem o capacitate de atenție mai bună. Am decis că vrem să călărim și ne-am concentrat asupra instructorilor noștri. Datorită maturității și experienței noastre de viață, suntem capabili să învățăm lucrurile mai repede, deoarece putem înțelege teoria sau raționamentul din spatele ideilor.

1. Suntem mai buni la lucrurile pe care alegem să le facem!

Dacă iei lecții de echitație ca adult, înseamnă că este ceva ce ai ales să faci. Dacă iei decizia conștientă de a lua lecții ca adult, vei fi mai dedicat decât copilul pe care părinții îl înscriu pentru ceva de făcut după școală. Puteți controla unde mergeți, cât de des mergeți. Ne descurcăm mai bine cu orice lucru atunci când simțim că deținem controlul asupra deciziei de a face acel lucru. Dacă decideți să mergeți pe bicicletă, s-ar putea foarte bine să fiți mai dedicat decât dacă ați fi fost obligat să luați lecții în copilărie.

2. Lecțiile de echitație, oază de liniște

Mulți adulți se tem. Ei au responsabilități și se tem să nu se rănească și să nu mai poată munci. Argumentul  pentru acest lucru este foarte simplu: Te poți răni făcând orice. Ai putea avea un accident de mașină fără să fie vina ta sau să te împiedici și să cazi pe scări. Pur și simplu nu știi niciodată ce îți poate aduce viața.
Dacă vă faceți timp să găsiți un hambar care are o bună reputație în ceea ce privește predarea lecțiilor de echitație pentru începători, puteți fi siguri că și-au făcut timp să găsească cai buni.

Caii sunt la fel de siguri și previzibili cum poate fi un animal cu propriul proces de gândire. O parte din fișa postului unui cal de lecție este de a ușura temerile noilor călăreți și de a le crea încredere.

Un instructor bun îți va respecta teama și va înțelege de unde vii. De asemenea, vă va ajuta să câștigați încredere în ei și în cai. Între instructor și caii de lecție, teama ta ar trebui să se transforme rapid într-un respect sănătos pentru animal, nu într-o teamă debilitantă care te împiedică să înveți să călărești.

Ca adulți, putem gândi lucrurile mai clar. Putem să ne vocalizăm îngrijorările sau gândurile și să punem întrebări, mai degrabă decât să plângem și să renunțăm.

3. Călăritul pentru a face mișcare

Călăritul este și el un bun exercițiu. Dacă ai probleme în a te motiva să faci exerciții fizice mergând pe jos sau la sală, călăria poate fi o alegere bună pentru tine. Călăria dezvoltă forța musculară, memoria, coordonarea, precum și echilibrul.

4. Aer curat și soare!

Atât de mulți adulți lucrează în interior, blocați între patru pereți toată ziua, uitându-se la un ecran, acest lucru își pune amprenta. Pentru a fi oameni sănătoși, avem nevoie de lumina soarelui și de aer proaspăt. Echitația este o modalitate nu doar de a vă face activi și de a vă mișca, ci și de a vă scoate afară pentru o schimbare. Dacă nu petreceți prea mult timp afară, aceasta este o modalitate prin care vă puteți angaja să vă faceți timp pentru activități în aer liber.

5. Caii sunt animale frumoase și puternice

În cele din urmă, caii sunt terapeutici. Ei oglindesc emoțiile și energia noastră. Ei ne învață cum energia noastră afectează celelalte ființe din jurul nostru. Sunt animale frumoase și puternice. Să înveți cum să comunici cu ei în limbajul lor nu este doar distractiv, ci și împuternicitor.
Așa că, iată. Dacă sunteți un adult care a visat întotdeauna să călărească cai, de ce să nu încercați! S-ar putea să fie un pas în afara zonei de confort, dar pun pariu că vă veți bucura că ați decis să o faceți.

O dragoste adevărată pentru cai este ceva ce nu se depășește niciodată. Dacă nu ați avut niciodată șansa de a călări când erați copil, nu lăsați ca asta să vă oprească. Nimeni care iubește caii nu ar trebui să treacă prin viață fără a avea șansa de a petrece timp cu ei.