Sari la conținut
Home » Brigitte Bardot și-a pregătit sfârșitul: „O mică cruce din lemn. Așa cum am făcut pentru câinii, pisicile…!” 

Brigitte Bardot și-a pregătit sfârșitul: „O mică cruce din lemn. Așa cum am făcut pentru câinii, pisicile…!” 

Din cuprinsul articolului

Brigitte Bardot și-a pregătit sfârșitul: „O mică cruce din lemn. Așa cum am făcut pentru câinii, pisicile…!”

Brigitte Bardot, actriță de cinematograf, fostă sex simbol al anilor ’60, dar şi unul dintre activiştii care se situează împotriva eutanasierii câinilor fără stăpân de la noi, s-a gândit la momentul când  va pleca din lumea asta, într-un interviu citat de Le Point, potrivit hotnews.ro.

Brigitte Bardot, actrița care l-a rugat pe Papa Francisc să adopte o dietă vegană pe durata Postului Paştelui pentru a proteja planeta de la impactului devastator pe care îl are creşterea animalelor asupra mediului, a dat ultimele instrucțiuni legate de  moartea sa. Faimoasa actriță își dorește o cruce din lemn, așa cum a făcut pentru câinii, pisicile, caii și motanii ei cărora se va alătura.

O mică cruce din lemn. Nimic altceva

„Numele meu, data mea de naștere, data morții mele. O mică cruce din lemn. Nimic altceva. Așa cum am făcut pentru câinii, pisicile, caii și motanii mei cărora mă voi alătura”.

Brigitte vrea totul simplu, nu vrea statuie, niciun cavou, cu atât mai puțin un mausoleu după modelul altor vedete, deși a dobândit rangul de baroană ca urmare a mariajelor sale.

„A fi înhumat nu înseamnă a fi îngropat în beton. Cuvintele își au sensul lor. Vă asigur însă că nu sunt pregătită să mor, dar atunci când se va întâmpla, îmi doresc o reîntoarcere în țărână, la esențial. Nu e nimic mai frumos”, a mai spus Brigitte Bardot.

Reamintim că actrița franceză a transmis recent o scrisoare deschisă către șeicul Emiratelor Arabe Unite. Ea îşi arată încă o dată indignarea faţă de soluţia pe care autorităţile vor să o promoveze.

„Sunt absolut îngrozită să aflu că municipalitatea din Dubai curăță străzile de animale fără stăpân, capturează pisici din colonii – multe sterilizate și identificate – pentru a le extermina sau a le abandona în deșert sau în zone neprielnice în care multe animale vor fi condamnate la moarte.

Cum se poate întâmpla o astfel de acțiune într-o țară care se mândrește cu modernitatea exemplară? Cum poate Excelența Voastră, ale cărei poezii denotă un suflet sensibil, să permită luarea unor măsuri atât de crude și complet lipsite de sens, deoarece uciderea nu a fost niciodată o soluție pentru gestionarea animalelor. Singura metodă responsabilă, etică și durabilă este sterilizarea și educația pentru promovarea adopțiilor, precum și aplicarea legilor care există deja în țara dvs. care pedepsesc neglijarea și abandonul.”