Boala care ucide fără milă animalele din Zimbabwe. Misterul a fost elucidat
În Zimbabwe plutește mirosul greu lăsat de zecile de animale decedate. Specialiștii spun că o boală bacteriană numită septicemie hemoragică virală (SHV) a provocat decesul a peste 30 de elefanți. Cercetarea legată de moartea animalelor nu se oprește aici. Oamenii de știință vor face teste suplimentare pentru a stabili cauza exactă.
Citește și:
- Decizie istorică în privința sacrificării animalelor...
- Dieta călugărilor din Muntele Athos – pentru o viață lungă ș...
- Ce dietă ține Mirela Vaida! Vedeta a spus adevărul: Ăsta cre...
Moartea elefanților, care a început la sfârșitul lunii august, vine la scurt timp după a altor câteva sute de elefanți care au decedat în circumstanțe misterioase în Botswana.
Oficialii din Botswana au ezitat inițial să explice cauza deceselor elefanților, însă ulterior au dat vina pe toxinele produse de un anumit tip de bacterie care se formează în apa lacurilor din care beau animalele.
Citește și:
- Cele mai scumpe rase de pisici din lume...
- Beatrice Mahler: „…să ne așteptăm la o explozie de cazuri în...
- Alimentele care îngrașă cel mai tare. Cu ce ar trebui să le ...
„Populațiile mai ridicate prezintă un risc mai mare de boli infecțioase”, a declarat Chris Thouless, din cadrul Save the Elephants.
Ce amenință populațiile de elefanți?
Din informațiile oferite, schimbările climatice pun presiuni asupra populațiilor de elefanți, pe măsură ce rezervele de apă scad și temperaturile cresc, mărind probabilitatea de apariție a patogenilor.
Vernon Booth, consultant în managementul faunei sălbatice din Zimbabwe, a declarat pentru Reuters că este dificil să se stabilească cu exactitate număr actual al populației de elefanți din Zimbabwe. El a estimat că ar putea fi aproape de 90.000, în creștere de la 82.000, cifră stabilită în anul 2014 când a fost realizat ultimul sondaj național. Consultantul afirmă că între 2.000 și 3.000 de elefanți mor anual din diferite cauze.