De 3407 Vizualizari

Bacteriile din filtre, soldaţii acvariului

Acvaristica pentru începători

 

Cu excepţia unor peşti care pot respira şi altfel decât prin branhii, cum este cazul frumoşilor Betta splendens, speciile de apă dulce au nevoie de o instalaţie care să oxigeneze apa şi de filtre pentru curăţarea sa continuă.

 

Autor: Eugenia Caragancev

 

După ce l-ai amenajat aşa cum ţi-ai dorit, poţi începe să pui în funcţiune echipamentele. Poţi opta pentru un filtru extern sau intern, care trebuie ales în funcţie de volumul acvariului. Pe ambalaj este scris întotdeauna debitul (litri/oră).

Până la popularea efectivă a acvariului trebuie să treacă măcar două zile, timp în care filtrul „munceşte” şi filtrează apa, care trebuie pregătită atât din punct de vedere chimic, cât şi biologic. Pentru scoaterea clorului si a altor metale grele există produse speciale, iar pentru anihilarea unor compuşi toxici, cum sunt nitraţii şi nitriţii, este necesară o cultură de bacterii, care se poate cumpăra din petshop. Odată eliberate în apă, acestea se localizează în buretele filtrului şi se pun pe treabă. Nu se recomandă spălarea acestuia foarte des sau cu apă fierbinte.

Este indicat ca filtrul să aibă capacitatea de a „rula” apa din acvariu cel puţin de două ori în 60 de minute. Atenţie însă, un debit prea puternic îi poate deranja pe peşti şi poate strica decorul la care ai muncit atât de mult.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X