Sari la conținut
Home » Azi este despre ele, despre pisicile negre! Ziua Internațională a mustăciaselor cu blană de abanos

Azi este despre ele, despre pisicile negre! Ziua Internațională a mustăciaselor cu blană de abanos

sursă foto: Dailypaws.com

17 august este Ziua națională de apreciere a pisicilor negre. Pisicile negre au captat imaginația umană timp de secole, evocând atât fascinație, cât și superstiție.

Chiar dacă aceste feline cu blană de abanos nu sunt atât de diferite de orice altă pisică, culoarea izbitoare și elegantă a blănii lor le-a făcut să fie subiectul atât al miturilor, cât și al neînțelegerilor.

Negrul este o culoare comună pentru multe rase de pisici

Frumoasa culoare neagră a blănii poate apărea la multe rase de pisici, inclusiv la pisicile domestice cu părul scurt, la cele cu părul lung și chiar la rasele cu pedigree, cum ar fi Maine Coon, Oriental Shorthair și Bombay, care este cunoscută pentru blana sa neagră și elegantă și pentru ochii de cupru sau aurii.

Este posibil să fi auzit vechea expresie: „Dacă o pisică neagră îți trece prin cale, vei avea ghinion”. Cu toate acestea, locuitorii din Germania, Japonia și Irlanda cred că, dacă o pisică neagră îți intersectează calea, este un semn de noroc. În Japonia, animalul de companie simbolizează dragostea. În Egiptul antic, ele erau considerate sacre și se credea că aduc noroc. În unele părți ale Europei, pisicile negre erau adesea asociate cu vrăjitoria.

Este posibil ca pisica ta neagră să nu fie de fapt neagră

Culoarea neagră la pisici se datorează unei trăsături genetice numite „melanism”. Aceasta are ca rezultat o abundență de pigment de melanină în blana lor, ceea ce o face să pară neagră. Dacă vă uitați la pisica dumneavoastră neagră în timp ce lenevește în lumina soarelui, este posibil să vedeți coloritul tabby sau indicii de portocaliu sau cupru sub blana lor.

Pisicile negre își găsesc mai greu un cămin

Pisicile negre sunt adesea trecute cu vederea în adăposturi din cauza superstițiilor și miturilor. Acest fenomen, cunoscut sub numele de „sindromul pisicii negre”, a dus la eforturi de promovare a adopției acestora. Psychology Today relatează că un studiu recent efectuat pe aproape 8.000 de pisici din adăposturile din Kentucky a confirmat faptul că, în comparație cu pisicile de alte culori, felinele negre au atât șanse ușor mai mici de a fi adoptate, cât și șanse ușor mai mari de a fi eutanasiate.

Este adevărat că blăna unei pisici nu determină personalitatea acesteia, dar mulți proprietari de pisici negre vă pot spune că pisicile lor negre sunt cunoscute pentru natura lor jucăușă, afectuoasă și inteligentă, potrivit pethelpful.com.