De 1228 Vizualizari

Aye-Aye – asociat cu un demon al mortii

Un mamifer mai putin cunoscut, care sperie cu infatisarea sa

 

Aye-Aye este un mamifer mai putin cunoscut care traieste in zona Madagascarului. Are o greutate de circa 2-2,5 kg si o lungime cuprinsa intre 30-50 cm.

Din cauza superstitiilor, animalul fiind asociat cu un demon al mortii, a fost vanat si ucis in mod constant pana s-a crezut ca a disparut cu totul din Madagascar. Insa locuitorii insulei s-au inselat, iar in 1961 au fost redescoperite 6 exemplare ce au fost imediat mutate din calea oamenilor, pe o insula nelocuita din apropiere, la est de Madagascar. Cercetarile ulterioare au aratat ca specia a reusit sa supravetuiasca si sa procreeze, insa numarul exemplarelor care traiesc astazi este extrem de redus.

aye-aye2

Aye-Aye sunt animale nocturne si stau cea mai mare a timpului in copaci unde se hranesc cu larve, furnici sau scoarta.

Adultul are ochi negrii sau maro inchis si parul alb in jurul gatului. Sensul numelui Aye-aye a fost pierdut o data cu limba din care provine, dar exista o ipoteza potrivit careia cuvantul „Aye aye” inseamna, pur si simplu, un strigat de alarma pentru a-i avertiza pe altii de prezenta acestui animal.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X