Sari la conținut
Home » Avertisment dur: Opriți experimentele macabre pe animale! 

Avertisment dur: Opriți experimentele macabre pe animale! 

Avertisment dur: Opriți experimentele macabre pe animale!

Toată lumea știe că înainte ca un medicament sau un produs cosmetic să fie comercializat, animalele sunt supuse unor chinuri greu de descris. Iar activiștii pentru drepturile animalelor cer oprirea acestor experimente la Universitatea catolică din Leuven. Ele ar avea implantați în creier electrozi și tije cu ciment atașate de cap, potrivit Daily Mail.

Activiștii susțin că cele 12 maimuțe ce sunt supuse testelor vor fi ucise atunci când experimentele vor lua sfârșit.

Conducerea universității a precizat că apelarea la primate este necesară, indicând importanța acestora în cercetarea Alzheimerului, o afecțiune care determină probleme de memorie, gândire și comportament.

Militantul Jen Hochmuth a condamnat folosirea maimuțelor ca „experimente inutile și crude care servesc doar pentru a satisface curiozitatea oamenilor de știință lipsiți de compasiune”.

Activiștii susțin că, pe lângă aceste maimuțe, universitatea ar mai avea zeci de animale închise în laboratoarele sale

„Experimentele provoacă maimuțelor foarte multă suferință”, au mai adăugat activiștii, îndemnând oamenii să semneze o petiție prin care să solicite eliberarea lor.

Experții spun că cercetarea privind „funcțiile complexe ale creierului” se poate face numai pe speciile de maimuțe, alte animale nu au astfel de funcții.

Oamenii de știință spun că testele efectuate pe maimuțe au confirmat o legătură între Alzheimer și alte probleme precum obezitatea, leziunile cerebrale și inactivitatea fizică.

Medicamentele pentru Alzheimer, care sunt în prezent testate pe oameni, au fost aprobate ca fiind sigure, deoarece anterior au fost testate pe maimuțe, spun ei.