Sari la conținut
Home » Autoritățile din Pakistan nevoite să intervină în forță. Un fenomen greu de stăpânit

Autoritățile din Pakistan nevoite să intervină în forță. Un fenomen greu de stăpânit

Autoritățile din Pakistan au confiscat recent 18 lei ținuți ilegal ca animale de companie în regiunea Punjab, în urma unei intervenții declanșate după ce un leu a scăpat dintr-o locuință și a atacat o femeie și doi copii. Incidentul a avut loc în orașul Lahore și a atras atenția asupra fenomenului tot mai răspândit al deținerii ilegale a animalelor sălbatice în gospodării private, alimentat în parte de rețelele sociale.

Autoritățile din Pakistan nevoite să intervină în forță

Potrivit agenției Reuters, citată de Agerpres, femeia atacată a suferit zgârieturi și vânătăi, iar cei doi copii, în vârstă de cinci și șapte ani, au fost internați în spital, însă fără leziuni grave care să le pună viața în pericol. Mubeen Elahi, directorul general al Departamentului pentru Faună Sălbatică și Parcuri din Punjab, a declarat că leul deținut fără licență a fost confiscat și transferat într-un parc safari local, iar proprietarul a fost arestat.

„Potrivit noilor reglementări privind deținerea felinelor mari, nicio persoană nu are voie să țină un leu fără licență, fără respectarea dimensiunilor obligatorii ale cuștii și fără urmarea celorlalte proceduri standard”, a precizat Elahi. Elahi a adăugat că încălcarea acestor reguli poate atrage pedepse de până la șapte ani de închisoare.

Această campanie de combatere a deținerii ilegale a animalelor sălbatice a inclus și razii la 38 de ferme de creștere a leilor și tigrilor, în urma cărora au fost arestate opt persoane pentru nerespectarea normelor legale. Toate fermele din regiune vor fi inspectate până la sfârșitul săptămânii, a mai spus oficialul. În prezent, în Punjab sunt înregistrate 584 de lei și tigri ținuți în condiții neconforme în locuințe și ferme de creștere, conform datelor oficiale.

Un fenomen greu de stăpânit. Dețineriile ilegale a animalelor exotice este în creștere în Pakistan

Fenomenul deținerii ilegale a animalelor exotice este în creștere în Pakistan, fiind parțial alimentat de rețelele sociale, unde proprietarii afișează animalele pe internet, considerându-le simboluri ale statutului social. Specialiști în conservarea faunei sălbatice avertizează că acest trend reprezintă un pericol atât pentru siguranța publică, cât și pentru bunăstarea animalelor.

Surse:

Reuters, „Pakistan authorities seize illegally kept lions after attack in Lahore,” 2024.
Agerpres, „18 lei ținuți ilegal ca animale de companie, confiscați în Pakistan,” 2024.
Departamentul pentru Faună Sălbatică și Parcuri din Punjab, declarații oficiale, 2024.