De 1116 Vizualizari

Au salvat urșii de restaurant din Kosovo | Imagini emotionante!

Vor merge in noul sanctuar din Priștina

BROWN BEARS RESCUE IN KOSOVO 2013

O echipă internațională a organizației VIER PFOTEN a salvat, cu sprijinul forțelor NATO de menținere a păcii din Kosovo (KFOR), patru urși bruni ținuți în condiții mizere. Aceștia au fost transportați în noul sanctuar pentru urși  deschis recent de VIER PFOTEN în apropiere de Priștina, unde o ursoaică și-a găsit deja o nouă casă.

BROWN BEARS RESCUE IN KOSOVO 2013

Doi dintre urși, Ari și Arina, au trăit în condiții oribile, pe ciment, într-o mini grădină zoo din  Shqiponja, în Prizren, unde erau folosiți ca atracție turistică pentru clienții restaurantului din apropiere.

BROWN BEARS RESCUE IN KOSOVO 2013

Urșii erau expuși în cuști minuscule, la primul etaj al unei clădiri cu aspect de temniță, alături de câini și lupi.

BROWN BEARS RESCUE IN KOSOVO 2013

Alte două ursoaice, care deocamdată nu au primit nume, au dus o viață extrem de tristă, într-o cușcă amplasată lângă un restaurant din parcul de recreere Germia, de lângă Priștina.

BROWN BEARS RESCUE IN KOSOVO 2013

Toți cei 4 urși au trăit ani la rândul în cuști în care nu se puteau mișca liber, fără bazin cu apă în care să se scalde și aproape fără posibilitatea de a se adăposti de soare.

BROWN BEARS RESCUE IN KOSOVO 2013

 

Kassandra, viața în 6 metri pătrați

BROWN BEARS RESCUE IN KOSOVO 2013

Prima locatară a sanctuarului a fost Kassandra,  o ursoaică adusă aici la începutul lunii martie. Kassandra sfusese ținută toată viața ei într-o cușcă de 6 metri pătrați, lângă un restaurant dintr-o zonă muntoasă situată la circa 30 de kilometri de Priștina. Proprietarul pur și simplu a abandonat-o acolo când a închis restaurantul.

BROWN BEARS RESCUE IN KOSOVO 2013

Toți cei 5 urși se vor acomoda în primă fază în țarcurile de adaptare, urmând să fie eliberați într-un țarc de circa 7 hectare. ”Suntem bucuroși că avem deja în custodie 5 din cei 15 urși de restaurant. Aici sunt îngrijiți și, pentru prima oară în viața lor, se pot mișca liber într-un mediu natural, fără să fie înconjurați de gratii”, a mai spus Heli Dungler.

BROWN BEARS RESCUE IN KOSOVO 2013

Cei 15 urși deținuți ilegal au fost localizați și înregistrați de VIER PFOTEN și guvernul kosovar în ultimii ani. Animalele s-au născut în pădurile din Kosovo sau Albania, fiind smulse brutal de lângă mamele lor și date pe mâna traficanților de animale. Ca ”urși de restaurant”, ei au fost folosiți ca sa crească numărul clienților și, implicit, profitul.

BROWN BEARS RESCUE IN KOSOVO 2013

BROWN BEARS RESCUE IN KOSOVO 2013 BROWN BEARS RESCUE IN KOSOVO 2013 BROWN BEARS RESCUE IN KOSOVO 2013 BROWN BEARS RESCUE IN KOSOVO 2013 BROWN BEARS RESCUE IN KOSOVO 2013 BROWN BEARS RESCUE IN KOSOVO 2013 BROWN BEARS RESCUE IN KOSOVO 2013 BROWN BEARS RESCUE IN KOSOVO 2013 BROWN BEARS RESCUE IN KOSOVO 2013 BROWN BEARS RESCUE IN KOSOVO 2013 BROWN BEARS RESCUE IN KOSOVO 2013 BROWN BEARS RESCUE IN KOSOVO 2013 BROWN BEARS RESCUE IN KOSOVO 2013 BROWN BEARS RESCUE IN KOSOVO 2013 BROWN BEARS RESCUE IN KOSOVO 2013

Tags:

2 Comentarii

  1. ce uameni fara inima asa ar trebui tinut si el si uitat de toti
    um de nimic fara suflet sati fie rusine

  2. sa va dia DUMNEZEU sanatate ptr gestul care lati facut sa salvati sufletele asti nevinovate sa traiti 1000 de ani si sanatate la familiile vuastre PTR TOTI CEI CARE AU SALVAT SUFLETELELE ASTIA NEVINOVATE

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X