Sari la conținut
Home » Atunci când iubitorii de câini îți strică sesiunile de dresaj. Tehnici prin care îți educi patrupedul în siguranță

Atunci când iubitorii de câini îți strică sesiunile de dresaj. Tehnici prin care îți educi patrupedul în siguranță

Ați băgat o mică avere în cursuri de obediență pentru animalul de companie și ați petrecut nenumărate ore învățându-l să nu sară pe oameni.

Și toate eforturile tale par să se risipească de îndată ce un iubitor de câini prea entuziast trece prin fața ta în timp ce-și agită brațele, țipă și exclamă: „Este în regulă, iubesc animalele!” în timp ce cățelul tău acoperă pieptul persoanei cu urme de lăbuțe murdare.

Deși nu puteți face prea multe pentru a dresa omul în acest scenariu, aveți câteva opțiuni pentru a vă ține câinele sub control în timpul salutului.

Fiți pregătit: animalul de companie are o atracție magnetică

În primul rând, fiți pregătit pentru întâlnire cu mult timp înainte. Adesea, primiți semnale că cineva este încântat să vă salute câinele cu mult înainte de a ajunge la dumneavoastră. Este ca și cum animalul de companie are o atracție magnetică care reține privirea acelei persoane și atrage o altă jumătate de bloc.

În momentul în care vedeți că o astfel de persoană se apropie, blocați corpul câinelui dumneavoastră. Acest lucru înseamnă că, dacă persoana se apropie din stânga ta, adu-ți câinele în partea ta dreaptă, scurtează-ți lesa suficient de mult încât câinele tău să nu se năpustească în fața ta și fii pregătit să-ți folosești corpul ca o barieră între cățelul tău și străinul prietenos.

A saluta sau a nu saluta

De aici, trebuie să luați o decizie: ar trebui să-mi las câinele să salute această persoană? Nu sunteți obligat să vă opriți și să salutați un străin prietenos. De acord, este puțin cam rece să ignori pe cineva care vrea în mod clar să-ți salute câinele, dar ține cont de faptul că persoana respectivă nu se va gândi de două ori înainte de a anula involuntar dresajul câinelui doar pentru că vrea să mângâie ceva pufos.

Este perfect în regulă să păstrați un ritm alert, înainte și să treceți chiar pe lângă persoana respectivă, oferind un zâmbet prietenos și un rapid „Îmi pare rău, suntem la antrenament” pe măsură ce treceți. Dacă alegeți să lăsați persoana să vă salute câinele, aveți un plan pentru a vă ține câinele sub control pe parcursul întâlnirii.

Iată o strategie: Dacă patrupedul este capabil să stea calm în timp ce persoana se apropie, trageți puțin în lateral și cereți-i să se așeze. Dacă nu va fi capabil să stea jos în timp ce se apropie un străin prietenos, atunci este bine să stați în picioare. Scopul este de a menține toate cele patru labe pe pământ.

Frecvența recompenselor va fi determinată de cât de agitat este câinele

Recompensați-l pentru că își menține calmul și se gândește mai degrabă la dumneavoastră decât la acest nou potențial prieten care se îndreaptă spre dumneavoastră. Frecvența recompenselor va fi determinată de cât de agitat este câinele dumneavoastră.

Un câine cât de cât calm poate avea nevoie doar de o recompensă la fiecare cinci secunde pentru a rămâne pe loc, în timp ce un câine extrem de agitat va avea nevoie de recompensă după recompensă, fără aproape nicio pauză

Asigurați-vă că folosiți recompense foarte gustoase, deoarece îi cereți foarte mult câinelui dumneavoastră săltăreț.
Când străinul ajunge la tine, continuă să îi oferiți tratații-tratamente-în timp ce vă mângâie câinele.

Acest lucru îl învață pe cățelușul că este mult mai recompensator să stea jos sau să se ridice politicos pentru a fi mângâiat, decât să sară în sus. Când persoana se îndepărtează, tratațiile se opresc și cel mai bine este să vă îndepărtați rapid, astfel încât câinele să nu încerce să sară pe ei în timp ce pleacă.

Veți descoperi că, cu ajutorul practicii, veți putea adăuga pauze din ce în ce mai lungi între recompense, dar lăsați nivelul de entuziasm al câinelui să dicteze frecvența cu care le distribuiți. Progresul lent și constant produce întotdeauna cele mai bune rezultate pe termen lung, potrivit petguide.com.