Sari la conținut
Home » Ați adoptat recent mici ghemotoace de blană. Sfaturi importante pentru hrănirea pisicuțelor nou-născute

Ați adoptat recent mici ghemotoace de blană. Sfaturi importante pentru hrănirea pisicuțelor nou-născute

sursă foto: humansociety.org

Hrănirea pisoilor nou-născuți este diferită de hrănirea pisicilor adulte. Dacă ați adoptat recent pisoi nou-născuți sau vă gândiți să adoptați pisoi, trebuie să știți cum să îngrijiți și să hrăniți corespunzător aceste animale adorabile. Sunt multe lucruri pe care trebuie să le știi pentru a te asigura că pisoii tăi devin pisici frumoase, dar iată câteva sfaturi.

Asemănător unui nou-născut, un pisoi nou-născut este foarte fragil și vulnerabil. Corpul lor abia începe să se dezvolte și, prin urmare, alimentația adecvată este vitală pentru supraviețuirea lor. Având în vedere că le lipsește o pisică mamă, trebuie să deveniți mama lor surogat. 

Sfaturi privind alimentația pisicii nou-născute

Deși hrănirea pisicuțelor nou-născute ar trebui să dureze doar aproximativ zece-douăzeci de minute de fiecare dată, va trebui să faceți acest lucru de mai multe ori pe zi. Mai mult, va trebui să vă hrăniți pisoiul nou-născut cu biberonul.

Luați biberonul răcit și umpleți-l cu o formulă de înlocuire a laptelui pentru pisoi, care poate fi achiziționată de la un magazin de animale de companie sau online. Folosiți doar un produs făcut pentru pisoi. Nu hrăniți cu lapte de vacă standard de la magazinul alimentar.

sursă foto: lovetoknowpets.com
sursă foto: lovetoknowpets.com

La început vor părea o mulțime de pași, dar odată ce vă familiarizați cu rutina, hrănirea ar trebui să decurgă ceas. Umpleți biberonul în conformitate cu instrucțiunile de hrănire și apoi așezați biberonul în bolul cu apă caldă pentru a nu mai fi atât de rece.

Cum să hrăniți pisoii nou-născuți

Testați temperatura înainte de a le da pisicuțelor lăsând să cadă puțin pe brațul dumneavoastră, la fel cum ați face cu hrănirea unui bebeluș uman. Temperatura ar trebui să fie caldă dar nu fierbinte.
Observați cu atenție de cât lapte este nevoie pentru a umple pisoiul. Unii pisoi pot lua puțin mai mult sau mai puțin lapte praf decât recomandă ghidul.

sursă foto: lovetoknowpets.com
sursă foto: lovetoknowpets.com

Vreți să vedeți o burtică ușor rotunjită după hrănire și un pisoi care acum pare mulțumit. După câteva hrăniri, veți începe să vă faceți o idee despre cât de mult vrea micul mustăcios.
S-ar putea să fie sau nu nevoie să tăiați o mică fantă în suzetă pentru a ajusta debitul după cum este necesar. Puteți fie să tăiați un mic „x” în vârful tetinei cu o foarfecă, fie puteți folosi un ac încălzit pentru a face o gaură în partea de sus a suzetei. Pentru a hrăni, stați pe un scaun și așezați prosopul în poală.

Așezați pisoiul cu fața în jos pe poala dvs. Acest lucru este important deoarece, atunci când hrăniți pisicuțele nou-născute, trebuie să vă asigurați că pisoiul este cald înainte de a începe să-l hrăniți. Dacă pisoiul este rece atunci când îl hrăniți, acest lucru ar putea cauza o problemă digestivă gravă. Nu ridicați capul pisoiului, ci puneți-i în schimb mamelonul biberonului în gură.

Cât de mult trebuie să hrăniți pisoii nou-născuți

Pisoiul dumneavoastră ar trebui să înceapă să alăpteze imediat. Dacă nu alăptează, asigurați-vă că tetina funcționează corect. De asemenea, ați putea încerca să mângâiați ușor spatele pisoiului dacă pare că este reticent să înceapă să alăpteze. Cu toate acestea, ar trebui să înceapă să alăpteze în curând. Lăsați pisoiul să alăpteze atât timp cât dorește dar nu încercați să îl forțați să ia mai mult decât dorește. Atunci când pisoiul începe să „bolborosească” formula în jurul tetinei , înseamnă că este sătul.

sursă foto: lovetoknowpets.com
sursă foto: lovetoknowpets.com

Va trebui să cunoașteți greutatea pisicuțelor pentru a determina cât de mult să le dați să mănânce. Puteți achiziționa un cântar pentru animale mici sau pentru bebeluși în acest scop. În funcție de marca de hrană pentru pisci pe care o folosiți, eticheta vă va oferi instrucțiuni explicite cu privire la cantitatea de hrană pe care trebuie să o dați în funcție de greutatea corporală a pisoiului.

Pisicuțele cu vârsta sub două săptămâni ar trebui să mănânce la fiecare două ore, iar cele cu vârsta cuprinsă între trei și patru săptămâni ar trebui să mănânce la fiecare trei-patru ore.

Sticluța de hrană pentru animale de companie pe care o folosiți ar trebui să aibă semne de măsurare pe lateral pentru a indica cât de multă hrană a umplut tubul, informează lovetoknowpets.com.