Sari la conținut
Home » Atenție la plantele pe care le aveți în casă! Sfat important pentru proprietarii de pisici

Atenție la plantele pe care le aveți în casă! Sfat important pentru proprietarii de pisici

  • de
pisici

Atenție la plantele pe care le aveți în casă! Sfat important pentru proprietarii de pisici.

Anumite plante sunt toxice pentru pisici!

Mulți iubitori de pisici cred că îngrijirea unui astfel de animal de companie este un lucru ușor. Fie că vorbim despre casă sau apartament, o pisică nu este atât de pretențioasă precum un câine, iar îngrijirea sa pare că vine de la sine. Aici nu vorbim despre diferitele vaccinuri pe care trebuie să i le administrezi în timpul unei vizite la veterinar și nici despre mâncarea specială în funcție de rasa pisicii.

Este vorba însă despre plantele pe care le aveți în apartament sau casă. O pisică, având o fire mai jucăușă și curioasă, va fi mereu atrasă de frunzele plantelor și atunci va încerca fie să le roadă, fie doar să se joace. Însă, ingerarea unor cantități cât se poate de mici din plante, poate avea un efect toxic asupra pisicii, și de aceea trebuie să cunoaștem ce plante sunt permise în apropierea animalului de companie.

Lista cu plantele sigure pentru pisici! 

  1. Lacrimile îngerului.

Aşa este cunoscută planta Soleirolia soleirolii, o plantă de apartament cu un aspect absolut încântător. Originară din insulele vestice ale Mediteranei, Salteluţa se remarcă prin frunzele sale mărunte, dar foarte dese, ce au capacitatea de a acoperi perfect solul, putând acoperi o suprafaţă de aproximativ un metru.

Lacrimile îngerului
Lacrimile îngerului

2. Violete africane.

Violetele de acest gen sunt flori de cameră, dar se adaptează cu ușurință la medii și anotimpuri diferite. Îngrijite corespunzător, acestea oferă un plus de culoare oricărei locuințe, datorită faptului că pot înflori pe parcursul întregului an.

Violete africane
Violete africane

3. Planta păianjen

Planta păianjen, pe numele oficial Clorophytum comosum, numită popular crinul verde sau voalul miresei, nu este doar una din cele mai decorative plante de apartament, cât și una din cele care au o extraordinară capacitate de a purifica aerul din camera în care se află.

Planta păianjen

4. Gloxinia

Această plantă este o floare de interior foarte iubită, deoarece ne bucură cu florile sale superbe până la 8-9 luni pe an. Este o plantă perenă cu tuberculi, decorativă prin flori și frunze. La noi în țară fiind des întâlnită ca plantă de apartament. Florile sunt spectaculoase, mari, în formă de clopoțel, catifelate și pot fi colorate în mov, roz, alb sau roșu.

Gloxinia
Gloxinia

5. Feriga Boston

Feriga Boston a fost numită „cea mai eficientă plantă de filtrare” datorită capacităţii sale de a expulza toxinele și mucegaiul din aerul unei locuinţe sau din birou. Feriga Boston va transforma orice casă sau birou într-o adevărată pădure sau cel puţin asta va fi senzaţia când vei respira aerul produs de această plantă!

Feriga Boston
Feriga Boston

6. Calatea

Calathea este un gen de plante aparținând familiei Marantaceae. Există câteva zeci de specii din acest gen. Originară din America tropicală, multe dintre specii sunt populare ca plante în ghivece datorită frunzelor lor decorative și, în unele specii, a inflorescențelor colorate.

Calatea
Calatea

7. Palmierul Areca

Chrysalidocarpus lutescens (palmierul Areca) este un palmier foarte elegant care se adaptează foarte bine la mediul de apartament sau casă, acesta fiind una dintre cele mai apreciate și adesea achiziționate plante de interior. Datorită frunzelor oferă o atmosfera exotică oricărei încăperi bine luminate.

Palmier Areca
Palmier Areca

8. Orhidee

Orhideea se numără printre florile de apartament cele mai apreciate și mai admirate. O floare cu totul specială ce ne duce cu gândul la misterele Orientului, orhideea are nevoie de o îngrijire pe măsura frumuseții sale.

Orhidee
Orhidee