Sari la conținut
Home » Atenție! Comerțul cu medicamente pentru animale, limitat drastic!

Atenție! Comerțul cu medicamente pentru animale, limitat drastic!

Atenție! Comerțul cu medicamente pentru animale, limitat drastic! „Peste 700.000 de oameni mor anual din cauza ineficacității celor mai bune antibotice…”

În 2017, o ordonanță a dat mână liberă afaceriștilor să își deschidă, în România, farmacii pentru animale, fără a fi obligat să aibă în echipă un medic veterinar. imediat au apărut peste 200 de magazine care vindeau chiar și hormoni, deja interziși pe piața europeană, direct către proprietarii de animale.

La câteva luni, doctorii au ieșit în stradă, acuzând statul că pune în pericol sănătatea populației.

Așadar, micii producători particulari de carne, lapte și ouă, care vând și în piețe trebuie să ceară rețete și să fie supravegheați de medicii veterinari, dacă au nevoie de tratamente pentru animale de fermă.

Ce se întâmplă dacă un crescător le administrează medicamente animalelor, dar nu așteaptă perioada necesară ca substanțele să părăsească sistemul?

Ce se întâmplă dacă un mic crescător de vaci le administrează acestora medicamente antimicrobiene, dar nu așteaptă perioada necesară ca substanțele chimice să părăsească sistemul animalului, înainte să vândă laptele? Ei bine, un copil mic care bea acest lapte poate face intoxicații grave. Cât despre animalele mici de companie, dacă primesc antibiotice în cantitate și cu o frecvență incorecte, pot face șoc anafilactic. Pe termen lung, dezvoltă rezistență la acele tipuri de antibiotic. Interesant este că același fenomen se petrece și cu stăpânul. Trăind în același mediu, au aceeași floră microbiană, potrivit Pro TV.

Gabriel Predoi, decan Medicină Veterinară: „Peste 700.000 de oameni mor anual din cauza ineficacității celor mai bune antibotice. De aceea salutăm modificarea legii.”