Sari la conținut
Home » Atacuri macabre în Franța: „Cai uciși, mutilați ritualic, goliți de sânge…”

Atacuri macabre în Franța: „Cai uciși, mutilați ritualic, goliți de sânge…”

Atacuri macabre în Franța! Poliția din Franța încearcă să stăvilească valul de atacuri macabre, care include tăieturi și alte atrocități. În cele mai multe cazuri, este tăiată o ureche a animalului, amintind de gestul matadorilor după ce ucid taurul în arenă.

Până acum, autoritățile franceze au depistat aproximativ 30 de atacuri. Un prim atac a fost înregistrat în februarie, amintește revista Le Point, iar cu fiecare atrocitate misterul se adâncește.

„Nu excludem nimic”, a declara ministrul pentru France-Info, înainte de a face o vizită la un club ecvestru din regiunea Saône-et-Loire, în zona central-estică a Franței, unde un cal fusese atacat în ajun.

„Urechile i-au fost tăiate, ochii scoși, animalul a fost golit de sânge”, a declarat ministrul.

„Toate mijloacele sunt mobilizate pentru a pune capăt acestei terori”, a dat asigurări același politician într-un mesaj pe Twitter.

Jandarmii au realizat o schiță de portret robot, pe baza unei descrieri a unui bărbat care s-a luptat cu doi atacatori în refugiul său pentru animale dintr-un sat în regiunea Bourgogne.

„Înainte, aveam încredere să-mi las caii la păscut. Astăzi, mi-e frică până în măduva oaselor”, a declarat joi Nicolas Demajean, care conduce refugiul Ferma Speranței, pentru canalul France 3.

Alertat de porcii care guițau, Damajean s-a luptat cu cei doi agresori lunea trecută. A fost rănit la braț într-o luptă în care unul din cei doi flutura un cuțit, în timp ce celălalt tăia burțile a doi ponei aflați în convalescență.

Bărbații au fugit cu o mașină.

A doua zi, unul sau mai mulți atacatori au însângerat un mânz de ponei în Saône-et-Loire.

Într-un alt caz, au fost prelevate o parte din organele unui cal.

În iunie, și un măgar a căzut victimă acestor atacuri. Animalul era iubit deoarece participase la Târgul de Crăciun, jucând în scenele Nașterii.

O sumedenie de teorii au fost vehiculate, unele vorbind despre un ritual morbid al unei secte necunoscute.

Se vorbește și despre posibilitatea ca printre atacatori să existe chirurgi cu cunoștințe temeinice de anatomie cabalină. De asemenea, s-a vehiculat că este vorba de oameni obișnuiți cu animalele, dat fiind că este greu să prinzi un cal în stare de libertate pe o pășune.

„Un cal temător pe o pășune nu se lasă prins. Calul care se simte încrezător în oameni… va veni, va considera ceva normal să-i pui un ham sau o funie în jurul gâtului”, a declarat doctorița veterinară Aude Giraudet, șefa diviziei cabaline a prestigioasei Școli Naționale Veterinare din Alfort, lângă Paris.

CITEȘTE CONTINUAREA…