Sari la conținut
Home » Aricii, animale ideale de companie. Aceasta este concluzia unui tânăr din Alba care are propriul magazin online, destinat vânzării acestora

Aricii, animale ideale de companie. Aceasta este concluzia unui tânăr din Alba care are propriul magazin online, destinat vânzării acestora

Aricii, animale ideale de companie pentru orice om, este concluzia unui tânăr de 22 de ani din Alba Iulia, pe numele său Adrian Sîngerean, în urma primirii unor feedback-uri pozitive din partea oamenilor cărora le-a vândut primii săi arici.

„Primind feedback-uri foarte bune pe urma vânzării primilor mei arici am realizat că aceste ființe mici și iubitoare sunt animalele ideale de companie pentru oricine.

Ariciul nu este un animal de companie des întâlnit în casele românilor, dar cu toate acestea Adrian povestește care ar fi beneficiile unui astfel de animăluț, iar, pe de altă parte, mai precizează cum este să crești și vinzi mai departe către familiile iubitoare această simpatică viețuitoare.

De unde a pornit această idee?

Într-un interviu pentru ziarulunirea.ro, tânărul a făcut câteva dezvăluiri despre ce l-a făcut să ia această decizie, de a crește și a vinde arici pe post de animale de companie.

„Acum 3 ani mi-am cumpărat doi arici, iar întâmplarea a făcut că după două luni să văd că unul din ei, „Olli” cum îi spuneam eu , a născut încă 3 arici. La început am fost sceptic în privința lor, deoarece mi se păreau mulți, așa că am început să mă interesez mai în amănunt despre modul acestora de creștere și de întreținere .

Treptat, am acumulat mai multe cunostințe în acest domeniu, iar după alte câteva luni au mai apărut încă 4 suflete în familia mea de arici. Spunându-le prietenilor despre „pățaniile” mele, aceștia au dorit să achiziționeze și ei niște arici la recomandarea mea.” , a transmis Adrian.

După această experiență, tânărul a hotărât că este momentul să își creeze propriul magazin specializat în vânzarea aricilor.

Și-a deschis și o pagină de instagram

Familia aricilor a continuat să se mărească, iar în urma recomandărilor primite din partea oamenilor, a luat decizia să își deschidă și o pagină de Instagram @magazinul_de_arici_, pentru a simplifica procesul de vânzare, având posibilitatea să comunice mai ușor cu doritorii de arici.

„Familia lui Olli și a lui Chilli a continuat să se mărească iar la multele recomandări care îmi erau făcute am hotărât să deschid și o pagină de instagram @magazinul_de_arici_  pentru a fi mai ușor să iau legătură cu toți doritorii de arici.”, a afirmat Adrian.

Aricii sunt priviți într-un mod inedit de oameni, aceștia nefiind familiarizați cu ei în poziția de animale de companie.

Astfel că, atunci când oamenii aud că aceștia pot foarte bine să facă parte din familie și să fie animale de companie, adesea, Adrian primește întrebări despre cum se întrețin aceștia, ce nevoie de mișcare au, dar și alimentația lor. Răspunsurile nu întârzie să apară.

Ce nevoi are și cum se întreține un arici?

„Cum se întreține de fapt un arici și ce necesită? E foarte simplu! Asemenea oricărei rozătoare de companie, acesta își poate duce traiul într-o cușcă cu rumeguș , o căsuță și câteva bobițe.

El doarme în cea mai mare parte din zi, dar are nevoie și de afecțiune și iubire când este treaz. Aricii sunt cuminți, nu fac gălăgie și nici mizerie și nu sunt deloc periculoși, ba din contra aceștia iubesc afecțiunea și mangaierile pe burtică.

Este un animal care se întreține ușor

Acestea fiind spuse, se pot ține fără nici o grijă în apartament și pot fi întreținuți atât de copii cât și de adulți, deoarece ariciul nu trebuie scos la plimbare de 3 ori pe zi și cu siguranță nu va strica nimic în casă.

Consider că odată cu trecerea timpului, tot mai multă lume va lua în considerare achizitioarea unui suflețel mic și cuminte care face zilele mai frumoase oricui”a precizat tânărul antreprenor.

Aricii, animale ideale de companie, este chiar o concluzie adevărată, dat fiind faptul că avem o mulțime de lucruri pozitive enumerate despre aceștia.

Pe de altă parte, ei sunt folositori și în curtea omului, întrucât obișnuiesc să consume foarte mulți dăunători, cum ar fi cărăbuși, gândaci, viermi care atacă plantele, melci, omide etc.

Adrian are în plan să își deschidă propriul magazin fizic specializat în vânzarea aricilor, în incinta Mercur Shopping Center, din Alba Iulia.