Sari la conținut
Home » Apare un nou documentar despre animale pe Disney+

Apare un nou documentar despre animale pe Disney+

Apare un nou documentar despre animale pe Disney+

Apare un nou documentar despre animale pe Disney+. Problema pumelor este una care îngrijorează în mod deosebit unii fermieri, deoarece aceste animale de pradă pot cauza pagube semnificative turmelor de animale domestice.

Cu toate acestea, uciderea pumelor ca măsură de control a devenit o problemă, contribuind la decimarea populației de feline.

Apare un nou documentar despre animale pe Disney+

În Patagonia, unii fermieri au găsit o alternativă convenabilă și prietenoasă pentru conservarea pumelor: câinii de pază. Acest lucru le permite să protejeze turmele de animale fără a recurge la uciderea pumelor.

Un exemplu notabil este povestea unui fermier care, înainte de a aduce câinii de pază pentru a proteja turma sa. Obișnuia să omoare în jur de 100 de pume pe an.

După ce câinii au fost aduși pentru a-și face treaba. Fermierul a înregistrat pierderi minime, doar două oi fiind atacate de pume.

Pumele reprezintă cei mai mari prădători din Patagonia, folosindu-și inteligența și forța pentru a vâna și domina prada.

Pentru aceste feline, animalele captive în țarcuri îngrădite sunt o pradă ușoară, ceea ce aduce conflicte cu fermierii și pierderi semnificative de animale domestice.

Noul documentar intitulat „Animals Up Close” explorează această problemă

Vânătoarea de pume a devenit o problemă și mai mare, iar numărul lor a scăzut drastic în ultimii ani. Ca urmare, în 1980, guvernul chilian a inițiat o campanie pentru a face vânarea pumelor ilegală. Cu toate că aceasta nu s-a oprit cu desăvârșire.

Pentru a găsi soluții alternative pentru a proteja animalele domestice și a conserva populația de pume, au fost introduse diverse mijloace.

Unul dintre aceste mijloace a fost aducerea câinilor ciobănești care latră puternic și deteriorează pumele. Să le țină la distanță.

Noul documentar intitulat „Animals Up Close” explorează această problemă din Patagonia și povestește despre eforturile depuse pentru a găsi soluții care să protejeze atât animalele domestice, cât și pumele sălbatice. Documentarul va fi disponibil pe Disney+ începând cu data de 13 septembrie, conform playtech.ro.