Sari la conținut
Home » Anunț trist venit dintr-un parc zoologic din India! O leoaică a murit de COVID-19

Anunț trist venit dintr-un parc zoologic din India! O leoaică a murit de COVID-19

Anunț trist venit dintr-un parc zoologic din India! O leoaică a murit de COVID-19.

Coronavirusul a făcut o nouă victimă!

Potrivit informațiile DPA, preluate de digi24.ro, un parc zoologic din Tamil Nadu, India, a anunțat moartea unei leoaice care ar fi fost infectată cu COVID-19. Parcul zoologic a fost închis pentru vizitatori începând din data de 20 aprilie, în contextul în care numărul cazurilor de COVID-19 a crescut într-un mod îngrijorător.

Toată povestea a început atunci când angajații au observat o serie de simptome, precum pierderea apetitului, secreţii nazale şi accese ocazionale de tuse, în rândul unei familii de lei, săptămâna trecută. Probele biologice au fost trimise pentru analize suplimentare la două institute de cercetare.

Cea care a murit este femela Neela, în vârstă de nouă ani.

Anunț trist venit dintr-un parc zoologic din India!

Toţi leii testaţi pozitiv sunt ţinuţi sub observaţie medicală strictă şi urmează un tratament coordonat de o echipă de experţi de la Universitatea de Medicină Veterinară şi Ştiinţe ale Animalelor din statul Tamil Nadu.

Toţi îngrijitorii şi asistenţii care lucrează în acest parc zoologic au fost vaccinaţi împotriva COVID-19. Angajaţii care distribuie hrana animalelor sunt testaţi cu regularitate, iar mâncarea este tratată într-o cameră cu lumină ultravioletă.