Sari la conținut
Home » Animale de companie ușor de întreținut

Animale de companie ușor de întreținut

Foarte mulți dintre noi ne dorim un animal de companie. Acest lucru aduce însă și schimbări majore în programul nostru, prezența animalului de companie adăugând o dinamică diferită casei noastre.

Cu toate acestea, dacă sunt copii în familie și programul de lucru este încărcat, îngrijirea unui necuvântător nu este ușoară.

Animale de companie ușor de întreținut

Când ne dorim un animal de companie, cei mai mulți dintre noi, ne gândim la o pisică sau la un câine. Există și alte variații, păsări, rozătoare, șerpi….Totuși, există unele animale care necesită o îngrijire mai redusă. Ca și în cazul altor animale, este importantă o cercetare amănunțită și o discuție cu specialiști înainte de a adopta un animal de companie care necesită puțină întreținere, deoarece și aceste viețuitoare sunt demne de toată dragostea pe care o poate oferi un om.

Animale de companie ușor de întreținut. Peștii

Peștii sunt adesea văzuți ca animale de companie care necesită întreținere redusă. Cu toate acestea, unii specialiști sunt de părere că și ei au nevoie de o atenție specială, mai ales dacă oamenii aleg o specie pretențioasă.

Crescătorii de pești spun că cel mai ușor de întreținut este peștele Betta, numit și peștele luptător siamez. Peștii Betta sunt uimitori, rezistenți și implică costuri reduse.

Este nevoie de un kit de acvariu de aproximativ 10 litri sau chiar mai mic. Se schimbă apa la trei zile și se hrănesc doar o dată pe zi. Peștii betta masculi ar trebui ținuți singuri, deoarece au tendința de a se lupta între ei, dar doamnele pot coabita. În plus, peștii Betta nu au nevoie de un dispozitiv de filtrare al aerului în acvariu.

 

Alți iubitori de pești susțin că și peștii Guppy sunt, de asemenea, pești grozavi de companie. Nu sunt prea exigenți când vine vorba de împărțirea spațiului și se pot înțelege cu celelalte mici creaturi marine din acvariu. Dieta lor constă în principal din hrană obișnuită de pește, deși se știe că au o pasiune pentru viermii de sânge congelați.