Sari la conținut
Home » Animale ce produc mai multe emisii decât toate mașinile la un loc

Animale ce produc mai multe emisii decât toate mașinile la un loc

Animale ce produc mai multe emisii decât toate mașinile și furgonetele la un loc

Cine s-a gândit că animalele crescute la ferme produc mai multe emisii de gaze decât toate mașinile la un loc? Da, ați auzit bine. Ele sunt responsabile pentru producerea a 502 milioane tone de dioxid de carbon pe an.

Potrivit unei cercetări realizat de Greenpeace în urmă cu doi ani, animalele din fermele UE au fost responsabile pentru producerea a 502 milioane tone de dioxid de carbon pe an, în principal prin metanul pe care îl eliberează, în timp ce autovehiculele au produs 656 milione tone de dioxid de carbon, notează The Guardian.

Dacă se calculează emisiile indirecte, emisiile anuale produse de animale sunt echivalente cu 704 milioane de tone de dioxid de carbon.

Producția de carne și lactate, realizată în perioada 2007 – 2018, la nivelul UE, a crescut cu aproximativ 10% ceea ce a dus la o creștere anuală a emisiilor cu 6%, adică aproximativ 39 de tone de dioxid de carbon, echivalentul a 8,4 milioane de mașini noi, în trafic.

Odată cu creșterea producției de carne și produse lactate în Europa, în ultimul deceniu, agricultura a devenit o sursă mult mai mare de emisii, însă, la nivelul guvernelor, inițiativele de reducere a impactului alimentelor și agriculturii asupra climei au rămas în urmă.