De 947 Vizualizari

Americanii, mari iubitori de pisici

Fiecare a treia familie are in casa o felina

Americanii sunt de-a dreptul indragostiti de pisici, daca e sa te iei dupa clasamentul World Atlas. SUA ocupa primul loc in top, acestea fiind populate, in prezent, de 76 de milioane de feline, ceea ce inseamna ca, la fiecare a treia familie de americani se gaseste o felina, media fiind de doua pisici per gospodarie.

China este a doua tara, cu cele mai multe pisici, mai exact 53 de milioane, fiind urmata de Rusia si Brazilia, populate de cate 12 milioane de animale. Raportata insa la numarul de locuitori, densitatea pisicilor este impresionanta in Ucraina (in cazul careia se mentioneaza si faptul ca, un numar mare de pisici sunt „maidaneze”, legile  privind animalele fara stapan din aceasta tara fiind deseori contestate de organizatiile pentru apararea drepturilor animalelor) si Italia, unde la o mie de oameni revin circa 150 de pisici.

Pe locul 10 in topul World Atlas se afla Japonia, cu 7,2 milioane de pisici. Insa in cazul acesta este amintita „Cat Island” japoneza –  Insula Tashirojima, din Ishinomaki City, unde pisicile se gasesc in numar extrem de mare si unde, iubita felina are ridicat, in cinstea sa, chiar si un altar – The Neko-Jinja. Iar un alt paradis japonez al pisicilor este Insula Aoshima, in Shikoku, unde raportul dintre feline si oameni este de 100: 15! Aceste insule sunt destinatii turistice extraordinare, pentru iubitorii de pisici si nu numai… 

Pisicile sunt adorate la nivel mondial – odata venerate de egipteni, acestea se numara printre cele mai bune prietene necuvantatoare.

In Egiptul antic, la moartea pisicii se tinea doliu, toata familia isi radea sprancenele, iar membrii familiei se bateau cu mainile in piept si boceau.

In mitologia egipteana se considera ca pisica avea o influenta directa asupra casatoriei sau sanatatii. Zeita egipteana a familiei si vietii era Bastet si avea cap de pisica.

bastet-9

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X